www.mevzuattakip.com.tr



112 Acil Belediyelere Bağlanmayacak


İl sağlık müdürlüklerinde acil sağlık hizmetleri şubesi, il ambulans servisi başhekimliği vb birimlerin tamamı görevine devam edecek. - 07.02.2014


Gündemde olan torba yasa içerisinde yer alan 112 acil çağrı merkezleri ve il afet ve acil durum müdürlüklerine tahsis edilen kadro ve yeni yapı kamuoyu tarafından yanlış anlaşılmış 112 acil ambulans hizmetlerinin belediyelere ve valiliklere bağlanacağı yönünde aldı oluşmuştur.

Sağlık Bakanlığının şuan 112 numaralı telefondan yürüttüğü acil ambulans hizmetleri yine aynı şekilde Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilecek.

Ülke genelinde polis jandarma sağlık iftaiye ve afad ekipleri tek bir acil çağrı numarasından birleştirilecek.  Avrupa da 112 olan bu numara ülkemizde de 112 numarasından hizmet verecek.

İllerde kurulan 112 acil çağrı merkezlerinden polis jandarma itfaiye ve sağlık ekiplerinin ilk çağrıları alınıp ilgili ekiplere aktarılacak. İlk çağrıların alındığı 112 acil çağrı merkezi müdürlüleri büyük şehirlerde belediyelere büyükşehir olmayan illerde valiliklere bağlı çalışacak ve zaten şuan çalışmakta olan illerde var.

112 çağrı merkez müdürlüğü sadece ambulans hizmetlerini değil bütün acil çağrıların müdürlüğü olacak. Burada yanlış anlaşılan konu bu numaranın '' 112'' olmasından kaynaklanmakta. Eğer bu numara ''911'' yada ''155'' vs vs olsaydı sağlık biriminin belediyelere bağlanması gibi bir algı oluşmayacaktı.

112 Acil çağrı merkezinde ilk çağrıyı alan personellere çağrı merkezi müdürüne bağlı çalışacak. Çağrıyı aldıktan sonra ilgili birime çağrı aktarıldıkdan sonra herkes kendi işini yapacak. Çağrı polislik ise polis haber merkezi, çağrı ambulanslık ise sağlık komuta merkezi kendine bağlı ambulansı göreve çıkartacak.

İl sağlık müdürlüklerinde acil sağlık hizmetleri şubesi, il ambulans servisi başhekimliği vb birimlerin tamamı görevine devam edecek.

personelsaglik.net


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA