www.mevzuattakip.com.tr



30 Mart 2014 Yerel Seçim Sonuçları Resmi Gazete'de Yayınlanacak!


İlgili kanuna doğrultusunda, seçimlerden sonra, ilçe seçim, il seçim ve Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yapılacak itirazlar için gereken süre sonucunda kesin sonuçlar Resmi Gazete'de yayınlanacak. - 01.04.2014


Memurhaber.com - MEMURLAR- 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a göre seçimin ardından, ilçe seçim, il seçim ve Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yapılacak itirazlar için gereken sürenin ardından kesin sonuçlar Resmi Gazete'de ilan edilecek.

YSK'nın resmi olmayan sonuçları hemen hemen tamamlandı. İlçe seçim kurulları,tamamlanan sandık kurullarından aldıkları seçim sonuçlarını SEÇSİS'te elektronik ortamda birleştirecek, birleştirme tutanakları il seçim kurulu başkanlıklarına bildirilecek.

Tutanakların birleştirilmesi sonunda itiraz yapılmadığı takdirde en çok oy aldığı anlaşılan aday belediye başkanlığına seçilmiş olacak ve il seçim kurulunca SEÇSİS'te elektronik ortamda hazırlanan tutanak düzenlenerek kendisine verilecek.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a göre seçimin ardından, ilçe seçim, il seçim ve YSK'ya yapılacak itirazlar için gereken sürenin ardından kesin sonuçlar Resmi Gazete'de ilan edilecek. 29 Mart 2009'da yapılan son yerel seçimlerin kesin sonuçları 12 Mayıs 2009'de Resmi Gazete'de ilan edilmişti.

Seçim sonuçlarına, seçme yeterliğine sahip yurttaşlar, siyasi partiler veya bunların tüzüklerine göre kuruluş kademelerinin başkanları veya vekilleri, müşahitler, adaylar ve Cumhuriyet Senatosu üyeleri ile milletvekilleri itiraz edebiliyor.

298 sayılı Kanun'a göre, ilçe seçim kurulu teşkili işlemlerine karşı, il seçim kurullarına iki gün içinde itiraz edilebiliyor.

İl seçim kurulları, itirazları en geç iki gün içinde kesin olarak karara bağlıyor. İl seçim kurullarının teşekkülüne karşı ise kurulun teşkilinden itibaren en geç üç gün içinde YSK'ya itiraz yapılabiliyor.

Seçilen başkanların mazbataları

Seçilen belediye başkanlıkları için sonuçlara itiraz olmayan yerlerde yeni belediye başkanlarına mazbataları il ve ilçe seçim kurulları tarafından verilecek. Mazbataların verilmesi için kesin sonuçların açıklanması beklenmiyor. İl ve ilçe seçim kurulları yarından itibaren mazbataları vermeye başlayabilecek.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA