www.mevzuattakip.com.tr



657 Sayılı Kanunun Bir Hükmünün İptali Gündemde


Anayasa Mahkemesi, 27 Mart 2014 Perşembe günü yapacağı toplantıda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin (C) fıkrasının (3) numaralı bendinin iptali istemini de esastan karara bağlayacak. - 22.03.2014


Açılan bir davada ileri sürülen Anayasaya aykırılık iddiasını ciddi bulan Ankara 9. İdare Mahkemesi,   657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin “Ortak Hükümler” bölümünün (C) fıkrasının (3) numaralı bendinin iptali istemi ile konuyu Anayasa Mahkemesine iletmişti. Anayasa Mahkemesi, söz konusu başvuruyu 27 Mart tarihinde yapacağı toplantının gündemine aldı.

657 sayılı Kanunun iptali istenen 36/C/3 maddesinde; “Avukatlık hizmetleri sınıfına girenlerin memuriyete girmeden önce veya memurluktan ayrılarak serbest avukatlıkla geçirdikleri sürelerin 3/4 ü memuriyette geçmiş sayılarak, bu sürelerin her yılı bir kademe ilerlemesine ve her üç yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir.” hükmü yer alıyor.

Bu hüküm, Avukatlık Hizmetleri Sınıfına girenlerin varsa serbest avukatlıkta geçirmiş oldukları sürelerin bir bölümünün memuriyette geçmiş sayılmasını ve memurlara bu sürelerin her yılı için bir kademe ilerlemesi ve her üç yılı için bir derece yükselmesi verilmesini öngörüyor.

http://www.kamuajans.com/


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA