www.mevzuattakip.com.tr



Antakya Belediyesi Mobil Tır ile Eğitime Destek Veriyor


Antakya Belediyesi, pandemi nedeni ile uzaktan eğitim sürecine devam eden öğrencilere destek veriyor. - 03.10.2020


Belediye, gezici EBA Destek aracı ile aynı anda 20 öğrencinin faydalandığı bir uygulamayı hayata geçirdi. 

Araçta, bilgisayar ve internet alt yapısı ile uzaktan eğitim sistemine erişim sıkıntısı yaşayan öğrencilere yardımcı olunuyor. Böylelikle, Antakya’da ikamet eden ve imkanı olmayan tüm öğrencilere EBA sistemine erişim imkanı sunuluyor.

Konu ile ilgili olarak Antakya Belediye Başkanı İzzettin YILMAZ, “Antakya’mızda bulunan 95 Mahalleye hizmet verebilecek durumda olan Gezici EBA Destek Aracımız 35 kilometre çapında bir alanda hizmet vermektedir.

Gezici EBA Destek Aracımız ile hizmet alan öğrencilerimiz çok mutlu. Onların mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Çocuklar bizlerin geleceğidir. Onların sevinci bizim sevincimiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri Milli Eğitim Bakanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile bu hizmetimiz devam edecek. Yolu küçük, dar olan mahallelere ulaşım sağlayabilmek amacıyla daha küçük ebatta bir aracı da ilerleyen süreçlerde hizmete sunacağız.” şeklinde konuştu.

MİARGEM Başkanı Halil MEMİŞ'in Antakya Belediyesi ziyaretinde de gündeme gelen çalışma ile iligli olarak örnek bir çalışma olduğunu beyan eden MEMİŞ, "Baöyle bir çalışmanın tüm belediyelerimizce örnek alınarak, gerek internet erişimi olmayan, gerekse yeterli bilgisayarı olmayan öğrencilere katkı sağlanmalıdır." dedi.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA