www.mevzuattakip.com.tr



Ardeşen Belediyesi Kendi Sebzesini Üretmeye Başladı


Ardeşen Belediyesi kurduğu seralarda yetiştireceği sebzeleri önce kendi tesislerinde kullanacak, ihtiyaç fazlasını da satarak belediyenin öz kaynaklarına maddi kaynak sağlamış olacak. - 06.04.2020


Ülkemiz farklı iklim şartlarına sahip bölgelerden oluşmakta. Bu doğrultuda da her bölgede yetişen sebze ve meyveler farklılık gösterse de örtü altı yetiştiricilik mantığında farklı bölgeler yetişen ürünler sera mantığında yetiştirmek mümkün gale geldi.

Bu manada Ardeşen Belediyesi yeni kurduğu üç farklı karbon fiber seralarda sebze yetiştirmeye başladı. Belediye Park Bahçe ve Sera Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre;  Belediye ilk etapta dikime hazırladığı domates ve salatalık fide tohumları için çalışmasını bitirerek, ekim yapılacak olan toprak zemini de sera içinde hazırladı. Buradan alınacak taze sebzelerin ilk etapta Belediye bünyesinde hizmet veren tesislerinden Yöresel Yemekler Sofrası, Sahil Aile Çay Bahçesi, İncir Dibi ve Sahilde bulunan Sosyal Tesislerde kullanacak.

Belediyenin sosyal tesislerindeki mutfak giderlerinde dışa bağımlılığın önüne geçme ye kendi yetiştirdiği taze sebzeleri servis etme konusunda atılan bu önemli adımların arkasında Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya’nın önemli katkıları mevcut.

Öyle ki! Başkan Kahya seçim yatırımları kapsamında vaatlerinden biri olan bu seralar hakkında taahhüt vermiş ve Belediyede iş başına gelişinin ilk yılında seçim vaatlerinden biri olan bu hizmeti sahaya yansıttı.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA