www.mevzuattakip.com.tr



Atıksu Tarifelerinde Yeni Düzenleme


Atıksu altyapı tesisleri ile evsel katı atık bertaraf tesislerinin tüm hizmetlerini karşılayabilecek tam maliyet esaslı tarifelerin; atıksu altyapı yönetimleri, büyükşehir belediyeleri ve belediyelerce yürütülmesi yoluyla çevresel altyapı hizmetlerini düzenleyen Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik 22.05.2018 tarihli 30428 sayılı Resmi Gazate’de yayımlandı. - 23.05.2018


Yönetmelik ile 27/10/2010 tarihli ve 27742 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’in 17 ncimaddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

“(4) Atıksu hizmetlerinin sürdürülebilirliği için asgari atıksu ücreti 0,30 TL/m3’tür. Belirlenen miktarın bu asgari ücretten daha düşük olması durumunda Bakanlığın uygun görüşü alınır. Mevzuattaki yükümlülüklere uygun şekilde atıksu hizmetlerinin verilebilmesi için asgari atıksu ücretinin yeterli olmaması durumunda tam maliyet esaslı tarifeye göre atıksu ücreti belirlenir. Belirlenen metreküp temelindeki atıksu ücreti, metreküp su ücretinin % 50’sini aşamaz.”

Bu yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve hükümleri Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından yürütülür.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA