www.mevzuattakip.com.tr



Başbakan, 14 Bin Öğretmenin Açığa Alınacağını Söyledi


Başbakan Binali YILDIRIM, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, bölgede terörle ilişki içerisine girmiş 14 bin civarında öğretmen olduğunun tahmin edildiğini ve bu öğretmenlerin açığa alınacağını söyledi. - 05.09.2016


BAŞBAKAN, 14 BİN ÖĞRETMENİN AÇIĞA ALINACAĞINI SÖYLEDİ

Başbakan Binali YILDIRIM, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada,  bölgede terörle ilişki içerisine girmiş 14 bin civarında öğretmen olduğunun tahmin edildiğini ve bu öğretmenlerin açığa alınacağını söyledi. 

Başbakan YILDIRIM, bölgede terörle iç içe olmuş 14 bin öğretmenin bulunduğunun tahmin edildiğini, üzerinde şüphe bulunan bütün öğretmenlerin açığa alınacağını ve bu öğretmenlere yeni ders yılında görev verilmeyeceğini belirtirken, “FETÖ'cülerin başına ne geldiyse onların başına da aynı şey gelecek” ifadesini kullandı. 

Başbakan YILDIRIM, konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:

 “Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin civarında öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Bunların ne kadarının doğrudan ilişkili olduğu, olmadığı yapılacak incelemelerle teftişlerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak.

Okul zamanı geliyor, bayramdan sonra okullar açılıyor. MEB bakanımızla görüştük, üzerinde şüphe bulunan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders görevinde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz. Öbürleri ne olacak? Öbürleri de FETÖ'cülerin başına ne geldiyse onların başına da aynı şey gelecek.

Sadece öğretmenlerle sınırlı değil. Terör sadece dağda değil, devletin içinde de var. Devletin yerel yönetimi içinde de var. Terörle haşır neşir olmuş bütün kamu görevlilerinin üzerine gideceğiz. Onları da tek tek ayıklayacağız. Aksi halde bu mücadeleyi sadece silahla kırda, şehirde yapamayız. Bunların lojistik desteklerini, akıl hocalarını devre dışı bırakmazsak istediğimiz başarıyı elde edemeyiz. Tek boyutlu değil, güvenlik, kalkınma, sosyal rehabilitasyon yönüyle topyekun mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğiz

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA