www.mevzuattakip.com.tr



Başbakan Erdoğan'ın Ses Kaydı


Dün akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'taki görüşmelerini içerdiği iddia edilen bir ses kaydı yayımlandı. - 25.02.2014


Türkiye bugün paralel yapının 7 bin kişilik ses kaydı haberi ile sarsıldı. Savcılar yalanlamış olsa da, akşam saatlerinde Başbakan Yardımcısı Arınç, ses kayıtlarının klasörlerinin ellerinde olduğunu açıkladı. Bu büyük olaya ilişkin tartışmalar devam ederken, bu akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'taki görüşmelerini içerdiği iddia edilen bir ses kaydı yayımlandı.

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal ile yaptığı iddia edilen görüşmelerde, Erdoğan'ın Bilal'e "evden paraları çıkar" dediği belirtiliyor. Toplam 11 dakikalık görüşmelerin saati 17 Aralık için 08:02, 11:17, 15:39, 23:15 ve 18 Aralık için saat 10:58 görünmektedir.

Twitterda yazışan bir çok gazeteci, görüşmelerin montaj olduğunu, Erdoğan'ın sesindeki kısıklık ve Bilal Erdoğan'ın sesindeki kopukluktan bunun anlaşılabileceğini belirtiyor.

BAŞBAKANLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA

"İnternet aracılığıyla servis edilen ahlaksızca ses kayıtları"

BASINA ÇIKLAMASI

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı hedef alan bu kirli tezgahı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA