www.mevzuattakip.com.tr



Belediye Paylarında Kesinti Azalıyor


Kapatılan belediyeler borçlarıyla birlikte diğer belediyelere geçince kesinti arttı. Sorunu çözmek için çıkarılan yasayla oran yüzde 40'tan 25'e düşürüldü - 19.07.2014


Büyükşehir Yasası ile nüfusu 2 binin altında kaldığı için kapatılan belediyelerden kalan borçlar, büyükşehir ve il belediyelerini sıkıntıya soktu.

Belediyeler, borçlar nedeniyle hizmet vermekte zorlanmaya başlayınca TBMM Genel Kurulu'ndaki Torba Yasaya kesinti oranlarını düşürecek bir maddenin eklenmesi için çalışmalar başladı.

Hazırlıkları yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da sunulan öneriye göre, belediyelerin İller Bankası'ndan aydıkları paydan kesinti oranı yüzde 40'tan 20-25'ler düzeyine çekilecek. Ayrıca haciz işlemleri de durdurulacak. Tasarı kapatılan belediyelerin büyükşehir ya da il belediyelerine bağlanması nedeniyle hazırlandı. Küçüklerin borçlarıyla bağlanması nedeniyle belediyelerin İller Bankası'ndan aldıkları paralar büyük oranda düştü. Bu da Hazine'ye olan borçları için de haciz tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Hükümet de sorunu çözmek için kesinti oranını düşürecek tasarı hazırladı.

Kaynak: Sabah


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA