www.mevzuattakip.com.tr



Belediyelere Çevre Mühendisi Çalıştırma Mecburiyeti Getirildi


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye norm kadrolarında çevre mühendisi çalıştırma mecburiyeti getirdi. - 17.04.2022


17 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik’e ek bir madde eklendi.

Yönetmeliği eklenen “Çevre mühendisi ve çevre görevlisi istihdamı” başlıklı ek 6 ncı madde ile, ölçeklerine göre belediyelere çevre mühendisi istihdam etme veya çevre danışmanlık hizmeti alma zorunluluğu getirildi.

Buna göre; 

– İl belediyeleri ile 50.000 üzeri nüfusa sahip mahalli idarelerde en az 2 çevre mühendisi veya çevre görevlisi, 

– 20.000-50.000 arasında nüfusa sahip mahalli idarelerde en az 1 çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurulması zorunlu hale getirildi.

– 20.000’den az nüfusa sahip mahalli idarelerde çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu bulunmuyor. 

Bu belediyeler, çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurabileceği gibi, çevre danışmanlık hizmeti de alabilecekler. Diğer bir ifade ile, bu belediyeler ya çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulunduracaklar veya çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulunduramayacaklar ise çevre danışmanlık hizmeti alacaklar.

Yapılan değişiklikle, mahalli idare birliklerinde de en az 1 çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurulması mecburiyeti getirildi.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA