www.mevzuattakip.com.tr



Çayeli Belediyesi Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümünü Kutladı


Çayeli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü kutlamaları, 9 Mart 2020 Salı günü saat 10.00’da Tören alanı önünde çelenk sunma töreni ile başlayarak ve resmi kutlama programı ile son buldu. - 09.03.2020


Düzenlenen törende İlçe Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçe protokolü yer aldı. Program esnasında Protokol üyeleri sırası ile konuşmalarını gerçekleştirerek İlçenin düşman işgalinden kurtuluş yılı temennilerini iletti.

Program içerisinde İlçedeki okullarda derece almış öğrencilerin şiirlerine yer verildi. İlçe milli eğitim müdürlüğünün programına istinaden devam eden etkinlik mehteran takımının gösterisi ve duaların okunmasıyla son buldu.

Çayeli Belediye Başkanı 102. Kurtuluş Yıl Dönümü Münasebetiyle Mesaj Yayımladı

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, günün anlam ve önemini belirten bir mesaj yayımladı.

Başkan Çiftçi mesajında şu ifadelere yer verdi

“Bugün Çayeli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümündeyiz. Ülkemizi düşmanlardan temizleyerek bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı bu önemli gün vesilesiyle rahmetle, minnetle yâd ederken, Çayelili hemşerilerimizin de Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, güzel Çayeli’mizde de tezahür etmiş, milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceği bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiş, Çayeli’miz işgalcilerden temizlenmiş ve Başkomutanın önderliğinde sürdürülen bu büyük mücadelede Çayelililer üzerine düşen görevi yerine getirmiştir.

Her biri bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip olan bu kahramanlar, yaptıkları ile yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başararak, milli ve manevi değerlerine olan yürekten bağlılıklarıyla tüm dünyaya güçlü bir birliktelik mesajı vermişlerdir. Kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır. Böyle bir ecdadın torunları olan bizlere düşen görev, ecdadımızın kutsal emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi millet şuuruyla korumak, daha kalkınmış ve müreffeh yarınlara taşımaktır. 

Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaklardır. Bu topraklar için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerin torunları olan bizler, tarihimizi en iyi şekilde öğrenmeli, anlamalı ve geçmişimizden ders alarak geleceğimize yön vermeliyiz.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü münasebetiyle başta büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, saygıyla anıyor, Çay Kokulu Şehir Çayeli’mizden herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA