www.mevzuattakip.com.tr



Daha Önce Yaptıkları Görevler Nedeniyle Yan Ödemeleri Artan Memurlar


Maaş hesaplarına çeşitli yan ödemelerin de dahil olduğu memurlardan bazıları, daha önce yapmış oldukları görevlerden dolayı ilave yan ödemelerden de yararlanabiliyor. - 10.03.2017


657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre aylık alan Devlet memurlarına; unvanları, sınıfları, eğitimleri, hizmet yılları, aylık dereceleri veya çalıştıkları kurumlara göre belirlenmiş olan yan ödeme (zam)puanlarının “yan ödeme katsayısı” ile çarpımı sonucu bulunan tutarda her ay yan ödeme de verilmektedir.

Daha önce bulunduğu görevden dolayı ilave yan ödeme alanlar

Hangi yan ödemenin (zammın) kime ve hangi puanlar esas alınarak verileceği, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam Ve Tazminatlara İlişkin Kararname ile belirlenmiş olup, daha önce bulunmuş oldukları görevler nedeniyle bazı memurlara ilave yan ödeme yapılması da hükme bağlanmıştır.

Söz konusu düzenlemeye göre; Uzman, Uzman Yardımcısı, Şef ve Amir kadrolarında bulunanlardan daha önce Çözümleyici ve Programcı kadrolarında bulunmuş olup aynı görevi yapmaya devam edenlere 1600 puan; Çözümleyici Yardımcısı, Programcı Yardımcısı, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarında bulunmuş olup aynı görevi yapmaya devam edenlere ise 1250 puan ilave yan ödeme verilebileceği hükme bağlanmıştır.

İlave yan ödemenin aylık net miktarı

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre maaş alan memurlardan Uzman, Uzman Yardımcısı, Şef ve Amir unvanlı kadrolarda bulunanlar, daha önce;

*Çözümleyici veya Programcı kadrolarında görev yapmışlar ise, 2017 yılı ilk altı ayında ve %15 Gelir Vergisi diliminde aylık net maaşları 41,05 TL daha fazla olacaktır.

*Çözümleyici Yardımcısı, Programcı Yardımcısı, Bilgisayar İşletmeni veya Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarında görev yapmışlar ise, 2017 yılı ilk altı ayında ve %15 Gelir Vergisi diliminde aylık net maaşları 32,08 TL daha fazla olacaktır.

 

Kaynak:  memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA