www.mevzuattakip.com.tr



Derecesinin Üstündeki Bir Dereceye (5-15) Atanmanın Memura Yararı


Devlet memurlarının, kazanılmış hak aylık seviyelerinin en çok üç derece üzerindeki derecelerde(5-15 derecelerdeki) bulunan kadrolara atanması mümkün olabilmektedir. - 20.12.2016


DERECESİNİN ÜSTÜNDEKİ BİR DERECEYE(5-15) ATANMANIN MEMURA YARARI

Devlet memurlarının, kazanılmış hak aylık seviyelerinin en çok üç derece üzerindeki derecelerde(5-15 derecelerdeki) bulunan kadrolara atanması mümkün olabilmektedir.

Üç üst dereceye atama

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre (madde 45); 1-4 dereceler dışındaki derecelerde bulunan kadrolara atama yapılırken, memur kazanılmış hak aylık seviyesinin 3 üstüne kadar olan derecelere atanabilir. Ancak bu şekilde yapılan atamalarda, ilgili memurun öğrenim durumu itibariyle yükselebileceği en üst derece geçilemez.

Memurun, kazanılmış hak aylık seviyesinin 3 derece üstüne kadar kadrolara atanabilmesi; üst derecedeki kadroya yükselmek için gerekli nitelikleri haiz memur bulunmaması, atama yapılacak kadro derecesinin memurun hizmet sınıfıyla aynı olması ve memurun atanmasına engel bir durumun bulunmaması halinde mümkün olabilir.

Üst dereceye atanmanın memura yararı

Kurumlar, bazı derecelerdeki (5-15 derecelerdeki) kadrolara, kazanılmış hak aylık derecelerinden en çok 3 derece yüksek olması şartıyla memurları atayabilmektedir.

Örneğin, kazanılmış hak aylık derece/kademesi 9/2 olan bir memurun derecesi 6 olan bir kadroya atanması mümkündür. Bu şekilde atanan bir memurun;

**Kadro derecesi 6, kazanılmış hak aylık derece/kademesi ise 9/2 olur.

**Aylığı, 9/2’nin gösterge rakamı esas alınarak ödenir.

**Varsa, ek göstergesi 9 uncu dereceden ödenir.

**Kademe ve derecesi, kazanılmış hak aylık seviyesine göre ilerlemeye devam eder.

**Atanmış olduğu 6’ncı dereceye ilişkin haklardan yararlanabilmesi, kazanılmış hak aylık seviyesinin de 6/1’e ulaşması halinde mümkün olabilir.

**Atanmış olduğu 6’ncı derece, kendisi için kazanılmış hak oluşturmaz. 

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA