www.mevzuattakip.com.tr



Devlet Memurlarına Ödenen Bir Yardımın Miktarı 1,11 Tl Arttı


Devlet memuru maaşlarına 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olarak yapılan %5 oranındaki zam, çocuk için ödenen aile yardımı miktarını da artırırken, bu artış sadece 1,11 TL oldu. - 14.07.2016


DEVLET MEMURLARINA ÖDENEN BİR YARDIMIN MİKTARI 1,11 TL ARTTI

Devlet memuru maaşlarına 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olarak yapılan %5 oranındaki zam, çocuk için ödenen aile yardımı miktarını da artırırken, bu artış sadece 1,11 TL oldu.

Çocuklarından dolayı aile yardımı ödenen memurlar, 15 Temmuz maaşını alırken çocuk yardımını 1,11 TL zamlı alacak.

Çocuk nedeniyle yapılan aile yardımı

Devlet memurlarına, aile yardımı ödeneğine müstahak her bir çocuğu için 250 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı ile bulunan tutar, her ay maaş ile birlikte aile yardımı olarak ödenmektedir. 72 aylık ve daha küçük olan çocuklar için ise bu tutar bir kat artırımlı ödeniyor.

Çocuk için aile yardımı ödeneği verilmesinde, çocuk sayısı bakımından herhangi bir sınırlama olmadığı gibi, çocuğun; öz, üvey veya evlat edinilmiş olup olmadığına da bakılmamakta ve gerekli şartları taşıyan her çocuk için memura aile yardımı ödeneği verilmektedir.

Çocuk için ödenen yardımın miktarı 1,11 TL arttı.

Memura, aile yardımına müstahak her bir çocuğundan dolayı ödenen aile yardımının miktarı 15 Haziran 2016 tarihinde “22,20 TL” iken, 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren “23,31 TL” oldu. 

Öte yandan, çocuğun 72 ay ve daha küçük olması durumunda ödenecek yardımın miktarı “46,63 TL” olacak.

Hangi çocuklardan dolayı aile yardımı alınabilir?

Memur; çocuğunun doğduğu tarihi, çocuğu evlat edindiği tarihi veya geçimini sağlayacağı üvey çocuğun bulunması sonucunu doğuracak bir evlilik yaptığı tarihi izleyen aybaşı itibariyle söz konusu çocuk/çocuklar için aile yardımı ödeneğine hak kazanmaktadır.

Çocuk için aile yardımı alınabilmesi için;

-Çocuğun bekar olması,

-Erkek çocuğun 25 yaşını doldurmamış olması (çalışamayacak derecede malûl olduğu resmi sağlık kurulu raporuyla belirlenen çocuklar hariç),

-Çocuğun kendi hesabına ticaret yapmıyor olması veya gerçek/tüzel kişiler yanında her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmıyor olması (öğrenim yapan çocukların tatil devresinde çalışmaları hariç)

gerekir. Çocuğun yetim aylığı alıyor olması ya da Devlet tarafından okutuluyor veya eğitim bursu alıyor olması gibi durumlar ise aile yardımı ödenmesine engel teşkil etmez.

Kaynak:memurunyeri


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA