www.mevzuattakip.com.tr



Engelli Memur İçin Kanun Değişikliği


Engelli memurların, bulundukları başka yere nakillerini ilgilendiren kanun teklifi Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. - 02.02.2014


Mevcut düzenlemelerde, memur nakilleri için farklı düzenlemeler yerine, tüm Devlet memurlarının tabi oldukları düzenlemeler geçerlidir.

TBMM'nin gündeminde görüşülmekte olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait torba kanun teklifinde yer alan aşağıdaki düzenleme Meclis Genel Kurulunda kabul edilmiştir. Torba Kanunun diğer maddelerinin görüşülmesine devam edilmektedir.

Söz konusu düzenleme, Kanun tümüyle TBMM'de kabul edildikten ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

Kabul Edilen Hüküm:

MADDE 10- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesine beşinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için özellikli ve ayrık düzenlemeler yapılır."

Hüküm ile, engelliler için kurumlar, kendi özel yönetmeliklerinde ayrıcalıklı düzenlemeler yapılabilecektir.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA