www.mevzuattakip.com.tr



Eşi Emekliye Ayrılan Memurun Aylık Net Maaşı Değişir


Eşi ücret karşılığı aktif olarak çalışan memurun aylık net maaşı, eşi çalışmayan memura göre daha az olduğundan, eşinin emekliye ayrılması da memurun net maaşında artışa sebep olur. - 15.02.2017


Devlet memurları hakkında, ücret karşılığı aktif olarak çalışmayan eşinden dolayı asgari geçim indirimi uygulanmaktadır. Bu nedenle, çalışan eşinden dolayı asgari geçim indiriminden yararlanamayan memur, eşinin emekliye ayrılması halinde bu indirimden yararlanabilecektir.

Eşi emekliye ayrılan memurun asgari geçim indirimi

Memurun eşinin çalışmıyor olması, hakkında uygulanan asgari geçim indirimi miktarını artırmaktadır. Asgari geçim indirimi miktarının yükselmesi ise, memurun aylık maaşından kesilecek gelir vergisi miktarının azalmasına ve aylık net maaşının artmasına neden olmaktadır.

Bu itibarla, emekliye ayrılan (emeklilikte ücret karşılığı çalışmayan) eşinden dolayı da memur hakkında her ay asgari geçim indirimi uygulanacağından, eşinin emekliye ayrılması memurun net maaşını artıracaktır.

Eşi emekliye ayrılan memur bu durumu kurumuna bildirdiğinde, hakkında izleyen aybaşından geçerli olarak her ay eşinden dolayı da asgari geçim indirimi uygulanacaktır.

Eşi emekliye ayrılan memurun net maaşında görülecek artış miktarı

2017 yılına ilişkin belirlemelere göre eşinden dolayı memurun yararlandığı asgari geçim indiriminin aylık miktarı “26,66 TL” olduğundan, eşi emekliye ayrılan memurun aylık net maaşı 2017 yılında bu tutar kadar artar.

 

Kaynak:  memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA