www.mevzuattakip.com.tr



Geçici Görevli Personelin Ek Özel Hizmet Tazminatı Nasıl Ödenir?


Kalkınmada öncelikli yerlerde görev yaptıkları için ek özel hizmet tazminatından yararlanan Devlet memurlarına, geçici görevlendirildikleri bazı hallerde bu tazminat ödenmemektedir. - 02.06.2016


GEÇİCİ GÖREVLİ PERSONELİN EK ÖZEL HİZMET TAZMİNATI NASIL ÖDENİR?

Kalkınmada öncelikli yerlerde görev yaptıkları için ek özel hizmet tazminatından yararlanan Devlet memurlarına, geçici görevlendirildikleri bazı hallerde bu tazminat ödenmemektedir.

Devlet memurlarından bazılarına, kalkınmada öncelikli yerlerde görev yapmalarından dolayı her ay aylıklarıyla birlikte ek özel hizmet tazminatı da ödenmektedir.

Ek özel hizmet tazminatından yararlananlar

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam Ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı ile, kalkınmada öncelikli yerler 7 bölge şeklinde belirlenmiş ve bu yerlere sürekli görevle atanan Teknik Hizmetler Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri Sınıfı personeline fiilen görev yaptıkları süreler için bölgelere göre değişenek özel hizmet tazminatı oranlarında ödeme yapılması hükme bağlanmıştır.

Kalkınmada öncelikli yerler dışında görev yapan Devlet memurlarının söz konusu ek özel hizmet tazminatından yararlanması ise mümkün olamamaktadır.

Geçici görevlendirilen personelin ek özel hizmet tazminatı

TH ve SH sınıfları kapsamındaki memurlara ek özel hizmet tazminatı ödenebilmesi için, kalkınmada öncelikli yerlerde sürekli görevle bulunuyor olmaları gerekmektedir.

Öte yandan, memurlara ödenecek ek özel hizmet tazminatının miktarı, ilgili memurun kalkınmada öncelikli bölgelerdeki asıl görev yerine göre belirlenmektedir.

Bu nedenle;

**Asıl görev yeri kalkınmada öncelikli yerler dışında olan memurun, kalkınmada öncelikli bir yerde geçici görevlendirilmesi halinde, kendisine ek özel hizmet tazminatı ödemesi yapılmaz.

**Kalkınmada öncelikli bir yerde sürekli görevle bulunmakla birlikte, kesintisiz olarak 15 günden fazla süre veya kesintili olarak bir yılda toplam 3 aydan (3 güne kadar geçici görev süreleri hesaplamaya dahil edilmez) fazla süre ile memuriyet mahalli dışındaki kalkınmada öncelikli bir yerde geçici olarak görevlendirilen memura, söz konusu süreleri aşan süreler için geçici görevle bulunduğu yere ilişkin oranlar üzerinden ek özel hizmet tazminatı ödemesi yapılır.

**Kalkınmada öncelikli bir yerde sürekli görevle bulunan memur, kalkınmada öncelikli bölgeler kapsamında olmayan bir yerde geçici görevlendirildiğinde, görevlendirme süresi 10 günden fazla ise bu süreler için ek özel hizmet tazminatı ödenmez; 10 gün ve daha kısa süreli görevlendirmelerde ise bir takvim yılında toplam 30 günü aşan görevlendirme süreleri için ek özel hizmet tazminatı ödenmez.

**Kalkınmada öncelikli bir yerde sürekli görevle bulunan memur, geçici görevle yurt dışına giderse, bu görevlendirme süresince kendisine ek özel hizmet tazminatı ödenmez.

Kalkınmada öncelikli yerler ve ek özel hizmet tazminatı oranları tıklayınız …

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA