www.mevzuattakip.com.tr



Gıda Mühendislerinin İstihdam Kampanyası


Gıda Mühendisleri, sosyal medya üzerinde istihdamları ile ilgili olarak başlattıkları mesaj paylaşımı ile aşağıdaki metin paylaşıyorlar. - 13.01.2021


Sayısı 1.5 milyona yakın işletmelerin denetim - kontrollerine Gıda Mühendislerinin yerine Ziraat Mühendislerinin, Veteriner Hekimlerinin veya Zabıtaların gitmesi ve Dünyamızın Corona ile verdiği mücadelede hiç de sağlıklı değildir. 

Bu durum ise denetimlerin aksamasına neden olmakta, taklit ve tağşişlerin artmasına, insan sağlığının risklerle dolu olmasına yol açmaktadır. Bakanlık tarafından yayımlanan Taklit ve Tağşiş Ürün Üreten Firmaların İfşa Listesi bu durumun açık bir kanıtıdır. Dolayısıyla herkes okuduğu kendi meslekten mesuldür. Bu sebeple Gıda Mühendislerinin görevini ne eğitimli diğer bölümler ne de Zabıtalar sağlıklı bir şekilde yerine getirebilir. 

Bakanlıktaki sayısı 18 yılda 3 bini bulmayan Gıda Mühendisi sayısı acilen artmalıdır. 

Geleceğe nefes olabilmemiz için, sağlıklı yarınlara ulaşabilmemiz için, çocuklarımızın kahramanı olabilmemiz için, gıdamızı koruyabilmemiz için acil istihdam şarttır.

Bizler Gıda Mühendisleri olarak ülkemizdeki herkesin denetimli ve sağlıklı gıdaya ulaşması için görev almaya hazırız. Bakanlığımızda çalışan bütün meslek üyelerine saygı duyuyoruz ancak takdir edersiniz ki bizler de aldığımız eğitim gereği bakanlıkta hak ettiğimiz sayılara ulaşmak aynı saygıyı görmek ve işimizi en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA