www.mevzuattakip.com.tr



Görevde Yükselme Sınavı ve Geçici Görev İçin Başka Yere Gidenlerin Gündelikleri Arasındaki Fark


Geçici bir görevin gördürülmesi amacıyla veya açılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına katılması için memuriyet mahalli dışına gönderilen Devlet memurlarına geçici görev harcırahı ödenebilmekte, ancak bu iki görevlendirmeye ilişkin harcırah ödemeleri arasında bazı farklılıklar bulunmaktadır. - 12.05.2017


Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına katılanların harcırahı  

Kurumları tarafından açılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının yapılacağı yerlere, bu yerler dışından katılacak olan Devlet memurlarına geçici görev harcırahı ödenmesi, 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre mümkündür.

Bu çerçevede, memuriyet mahalli dışında yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına katılanlara;

**Sınavın yapıldığı yere gidiş ve dönüş için yol masrafı ile yolda geçen günler için gündelik ödenebilmektedir.

**Memuriyet mahalli dışında geçirilecek sürelerin en çok 7 günü için gündelik ödenebilmektedir.

**Memuriyet mahalli dışına sınav için çıkan, ancak ilgili sınava katılmayan memurlara bu çıkışlarından dolayı geçici görev harcırahı ödenmemektedir.

Geçici bir görevi yerine getireceklerin harcırahı

Geçici görevle (belli bir görevin yapılması, memurun mesleki bilgisinin artırmaya yönelik kurs veya okul eğitimi, seminer veya toplantıya katılma gibi nedenlerle) yurt içinde memuriyet mahalli dışına gönderilen Devlet memurlarına, 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre geçici görev harcırahı ödenebilmektedir.

**Yurt içinde geçici görevle memuriyet mahalli dışına gönderilen memura, bir yıl içinde aynı yerde ve aynı işten dolayı en çok 180 gün için gündelik ödenebiliyor. Ayrıca,  gündelik ödenebilecek olan bu 180 günlük sürenin ilk 90 gününde memura tam gündelik, sonraki 90 gününde ise 2/3 oranında gündelik ödeniyor. Geçici görev yerinin veya geçici göreve konu işin değişmesi durumunda ise, 180 ve ilk 90 günlük süreler yeniden başlatılıyor.

Öte yandan ülke, bölge veya il düzeyinde teftiş, denetim ve inceleme yetkisine sahip olan personelin; teftiş, denetim veya inceleme amacıyla geçici olarak görevlendirildikleri süreler için; etüd ve inşaat maksadıyla arazi üzerinde fiilen çalışan yüksek mühendis, mühendis, jeolog, fen memuru, desinatör, topograf ve bunlarla birlikte çalışmaları zorunlu olan diğer personelin, bu amaçla geçici olarak görevlendirildikleri süreler için; hükümeti temsilen uluslararası konferanslara katılanların, bu amaçla geçici olarak görevlendirildikleri süreler için geçici görev gündeliği (arazide çalışanlar için tazminat) ödenmesinde, herhangi bir süre sınırlaması söz konusu değildir. 

**Geçici görevle memuriyet mahalli dışına gönderilen memurlara, görev yerlerine gidiş ve dönüşleri için yol masrafı ile yolda geçirecekleri günler için gündelik ödenmektedir.

 

Kaynak: memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA