www.mevzuattakip.com.tr



Görevde Yükselme Sınavına Girecekler Dikkat


23 Eylül 2018 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı dolayısıyla MİARGEM Başkanı Halil MEMİŞ, sınav konuları ile ilgili oluşan bazı tereddütlere açıklık getirdi. - 21.09.2018


ANKARA (MTS) - Bilindiği üzere, Mahalli İdareler Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'na ilişkin hususlar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesince yürütülmektedir.

Pazar günü yapılacak sınavla ilgili olarak anılan Fakültenin yayınladığı kitaplarla bugün itibariyle yürürlükte olan mevzuat arasında farklılıklar bulunmaktadır. Bu durumda, sınava gireceklerin kafasında, kitapta yer alan haliyle mi, yoksa yürürlükteki son haliyle mi sorumlu olunacağı tereddütleri oluşmuştur.

Bu konuda bilgisine başvurduğumuz MİARGEM Başkanı Halil Memiş, sınavların bu gün itibariyle yürürlükte olan mevzuata göre yapılması gerektiğini, bunun için de referans alınacak kaynağın www.mevzuat.gov.tr adresinde yüklü Anayasa, Kanun, Yönetmelik ve diğer mevzuatta yer aldığı haliyle konuların değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

En büyük tereddütün, Anayasa konusunda yaşandığını müşahade ettiklerini ifade eden Memiş, en son yapılan Anayasa değişikliği ile oluşan hukuki durumun ve Anayasa hükümlerinin dikkate alınması gerektiğini, belirleyici olarak örneğin "16 Nisan halkoylamasından önce" gibi ibareler kullanılmadığı takdirde, son halinin dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Sonuç olarak belirtmeliyiz ki, sınava girecek olan memurların, sınav sorularını hukuki metinlerin yürürlükteki son hallerini dikkate alarak cevaplamaları gerekmektedir.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA