www.mevzuattakip.com.tr



Hafta Sonu veya Tatilde Özel Hastanede Yazdırılan Reçeteyi SGK Ödemiyor


2014 yılından beri Sosyal Güvenlik Kurumu tatil günlerinde özel hastanelere yapılan başvurulara ait tedavi giderlerini ödemiyor. - 10.05.2016


Hafta Sonu veya Tatilde Özel Hastanede Yazdırılan Reçeteyi SGK Ödemiyor

2014 yılından beri Sosyal Güvenlik Kurumu tatil günlerinde özel hastanelere yapılan başvurulara ait tedavi giderlerini ödemiyor.

Cumartesi günleri yapılan başvurular ile acil servislere yapılan başvurular hariç. Yani özel hastane ve tıp merkezlerine cumartesi günü yapılan başvurular ile acil servislere yapılan bütün başvurulara ait tedavi giderlerini ödüyor. Bunun dışında Pazar günleri veya resmi tatil günlerinde yapılan poliklinik başvurularına ait tedavi giderlerini ödemiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu bu düzenlemeyi, doktorların tatil günlerinde de çalışmak zorunda kalmamaları için Türk Tabipler Birliği ve bazı tabip odalarının başvurusu üzerine yaptığını açıklamıştı.

Kurum bu defa ilaç bedellerinin ödenmesi konusunda uygulama değişikliğine gitti. Yeni uygulama çerçevesinde Kurum özel hastane ve tıp merkezlerinin acil servislerinde yazdırılan reçeteler hariç, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde yazdırılan reçetelere ait ilaç bedellerini ödemiyor. Bu reçetelerde yazılan ilaç bedellerinin tamamının cepten ödenmesi gerekiyor. Buna Cumartesi günleri acil servis dışında yazdırılan reçeteler de dahil. Yani Cumartesi günü yapılan başvuruya ait tedavi giderlerini Kurum karşılıyor, ancak reçete yazdırılması halinde ilaç bedelini karşılamıyor.

Kaynak:isvesosyalguvenlik.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA