www.mevzuattakip.com.tr



Hangi Memurlara Gündelikleri Kadar Taksi Ücreti Ödenebiliyor?


Memuriyet mahalli dışındaki görevlendirilen Devlet memurlarından bazılarına, bu görevleri sırasında her gün için gündeliklerini aşmayacak tutarda yol masrafı ödenebiliyor. - 24.02.2017


Devlet memurlarının harcırah ödemelerine ilişkin hususlar 6245 sayılı Harcırah Kanununda düzenlenmiş olup, kurumlarınca belirlenen görev merkezi, mıntıka merkezi ve grup merkezi dışına teftiş, denetim, inceleme veya soruşturma görevi ile gönderilen bazı personelin harcırah ödemeleri ise diğer memurlara göre farklı belirlenmiştir.

Memurlar arasında, harcırah ödemesi konusundaki farklılıklardan birisi de geçici görev yerlerinde yapılan yol masraflarına ilişkindir.  

Kimlere gündeliği kadar yol parası ödeniyor?

Bu ödemeden, Harcırah Kanununun 33/b maddesi kapsamında olup; teftiş, denetim, inceleme veya soruşturma amacıyla memuriyet mahalli dışında görevlendirilenler yararlanabiliyor.

Söz konusu personele, görevlendirildikleri yerlerde görevlerine ilişkin olarak kurumlarınca taşıt sağlanmamış olması durumunda; acil ve zorunlu hâllerde taksi, diğer durumlarda ise mutat taşıt üzerinden yol masrafı ödeniyor.

Bu şekilde ödenen yol masrafının günlük tutarı en çok, ilgili personele o gün için ödenen gündelik tutarı kadar olabiliyor.

Ancak, memuriyet mahalli dışında takip edilmesi gereken yolun dışında bir yoldan veya kullanılması gereken taşıt aracından başka bir araçla yolculuk yapılmasının işin aciliyetine veya gereğine göre zorunlu olduğu durumlarda ise, bu yol ve taşıt aracına ilişkin yol masrafı gerçek masraf üzerinden ödeniyor. Bu ödeme yapılırken,  yol masrafının gündelikten az ya da fazla olup olmadığına ise bakılmıyor.

 

Kaynak: memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA