www.mevzuattakip.com.tr



İşe Girişteki Ek Ödeme Oranı Emekli Oluncaya Kadar Aynı Kalan Memurlar


2657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre maaş alan Devlet memurlarına her ay yapılan ek ödemenin oranı, bazı unvanlardaki memurlar için memuriyetleri süresince değişmemektedir. - 22.02.2017


Hizmet sınıfları, kadro unvanları, kadro/aylık dereceleri gibi kriterlere göre Devlet memurları hakkında genellikle farklı oranlarda belirlenmiş olan ek ödemeler, bazı unvanlar için her seviyede aynı orandadır.

Ek ödeme ve bu ödeme yerine yapılan ödeme

Devlet memuru ek ödemelerinin aylık tutarı, en yüksek Devlet memuru aylığının belirli oranları (ek ödeme oranı) esas alınarak hesaplanmakta ve bulunan tutardan sadece damga vergisi kesilmektedir. Ek ödeme, memurların emeklilik haklarını etkilememektedir.

Öte yandan, ek ödemeleri döner sermaye gelirlerinden karşılanan memurlara, ek ödeme yerine döner sermaye (sabit döner sermaye) ödemesi yapılmaktadır. Ancak, bu kapsamdaki memurlara ödenecek sabit döner sermaye, unvan ve dereceleri itibariyle alabilecekleri ek ödemeden az olamamaktadır.

Ek ödeme oranı değişmeyen unvanlar ve ek ödeme miktarları

Bazı kadro unvanlarındaki memurların ek ödeme oranları, bulundukları derecelere (aylık/kadro) bağlı kalınmadan her derece için aynı belirlenmiştir.

Bu nedenle, söz konusu unvanlardaki memurların dereceleri yükselse bile, yararlandıkları ek ödeme oranı hep aynı kalmaktadır.

Kadro/aylık dereceleri hangi seviyede olursa olsun, bulundukları unvanda hep aynı ek ödeme oranından yararlanan memurlar ile bunlara yapılan ek ödemenin 2017 yılının ilk altı ayındaki net miktarı şöyle:

 

 

Unvan

Ek Ödeme

Oran

Net Miktar

*Öğretmen (öğretmen unvanlı kadrolardaki yöneticiler dâhil)

*Cami Rehberi,

*Kuran Kursu Öğreticisi

*Müezzin

*Müezzin-Kayyım

*İmam

*İmam-Hatip

*Murakıp(DHS)

 

 

 

%65

 

 

 

589 TL

*Vaiz

*Eğitim Görevlisi (DHS) 

*Çarşı ve Mahalle Bekçisi

 

%66

 

598 TL

*Komiser Yardımcısı

*Komiser

*Başkomiser

*Emniyet Amiri

*4. Sınıf Emniyet Müdürü

*3. Sınıf Emniyet Müdürü

*2. Sınıf Emniyet Müdürü

 

 

 

%74

 

 

 

670 TL

*Polis Memuru

%75

679 TL

 

Kaynak: memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA