www.mevzuattakip.com.tr



Kadro Derecesi Aylık Derecesinden İleride Olan Memurun Kademe/Derece Terfii


Devlet memurlarının kadro derecelerinin kazanılmış hak aylık derecelerinden ileride olduğu hallerde kademe/derece terfilerinin nasıl yapılacağı 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda düzenlenmiştir. - 21.04.2017


Memurlar, kazanılmış hak aylık seviyelerinden daha üst derecelerdeki kadrolara atanabilmektedirler. Atandıkları kadro derecesinin ilgili memurlar için kazanılmış hak sayılmadığı bu durumlarda, söz konusu kadro derecelerinde geçirdikleri süreler memurların kazanılmış hak kademeleri/dereceleri bakımından değerlendirilmektedir.

Kademe ilerlemesi ve derece yükselmesinde süre şartı

657 sayılı Kanuna göre, Devlet memurlarının normal yollarla;

-Kademe ilerlemesi yapabilmesi için, bulunduğu kademede en az bir yıl,

-Derece yükselmesi yapılabilmesi için, derecesi içinde en az 3 yıl ve bu derecenin 3 üncü kademesinde en az 1 yıl

geçirmiş olması gerekiyor.

Ataması 68/B kapsamında yapılmış olanların kademe/derece terfii

Yükseköğrenim mezunu Devlet memurları, gerekli hizmet süresi şartına sahip olmaları durumunda, kazanılmış hak aylık seviyelerinin üstünde bulunan 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerdeki kadrolara (Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri Sınıfına ait olanlar hariç), derece yükselmesindeki süre kaydı aranmadan kurumlarının takdiri ile atanabiliyorlar.

Bu şekilde (torba kadro uygulaması), kazanılmış hak aylık seviyesinin üstündeki derecelerdeki kadrolara atanan memurun bu kadrolarda geçireceği süreler, kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde dikkate alınır. Bu sürelerin her bir yılı için 1 kademe ilerlemesi ve her üç yıl için 1 derece yükselmesi uygulanmak suretiyle kazanılmış hak aylık seviyeleri belirlenir.

3 üst derece kadroya atananların kademe/derece terfii

657 sayılı Devlet Memurları Kanun hükümlerine istinaden (madde 45), memurlar kazanılmış hak aylık derecelerinin 3 dereceye kadar üstünde olan derecelerdeki kadrolara (en çok 5 inci dereceli kadroya) atanabilmektedirler.

Bu kapsamda atanan memurun kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi, kazanılmış hak aylık seviyesi esas alınmak suretiyle yapılır. Memur hakkında, her bir yılı için 1 kademe ilerlemesi ve her üç yıl için 1 derece yükselmesi uygulanmaya devam eder. 

 

Kaynak:  memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA