www.mevzuattakip.com.tr



Kamu Çalışanları ve Emeklilerinin Yurtdışına Çıkış İşlemlerinde Son Durum


15 Temmuz tarihinde yaşanan terör olayları ve izleyen süreçte yaşanan gelişmeler, kamu çalışanları ve emeklilerinin yurtdışına çıkış işlemlerine ilişkin bazı tedbirler alınmasını da gerekli kıldı. - 28.07.2016


KAMU ÇALIŞANLARI VE EMEKLİLERİNİN YURTDIŞINA ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE SON DURUM

15 Temmuz tarihinde yaşanan terör olayları ve izleyen süreçte yaşanan gelişmeler, kamu çalışanları ve emeklilerinin yurtdışına çıkış işlemlerine ilişkin bazı tedbirler alınmasını da gerekli kıldı.

Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan tedbirler, 18/7/2016 ve 23/7/2016 tarihli yazılarla ilgili birimlere iletilmişti.

Kamu çalışanları ve emeklileri ile bunların eş ve çocuklarının yurtdışı çıkışlarında uygulanan esaslar son durum itibariyle şöyle:

Kamu çalışanları ile eş ve çocukları

Hususi (yeşil) ve Hizmet (gri) damgalı pasaport sahibi kamu görevlilerinin, mensubu oldukları kurumun yetkili amirinin vereceği “yurt dışına çıkmalarında mahsur olmadığına” dair belgeyi, yurt dışına çıkabilmek için hudut kapılarında ibraz etmeleri gerekiyor.

Hususi (yeşil) ve Hizmet (gri) damgalı pasaport sahibi kamu görevlisinin hakkından dolayı pasaport almış olan eş ve çocuklarının yurt dışına çıkabilmesi için, çalışanın kurumundan alacağı “kurumumuzda görevli çalışanımızın yurtdışına çıkışında mahsur olmadığı, eş ve çocuklarının çalışanın hakkından dolayı pasaport hamili olduğu” şeklindeki yazının hudut kapılarında ibraz edilmesi gerekiyor.

Emekli ve müstafi kamu çalışanları ile eş ve çocukları

Kamu kurum ve kuruluşlarından emekli olan hususi (yeşil) pasaport sahibi kişilerin emekli tanıtım kartının aslını ibraz etmeleri halinde veya sistem üzerinden kontrol edilmek suretiyle, emekli eş ve çocukları ile müstafi, eş ve çocukları da yine sistem üzerinden kontrol edilerek yurt dışı çıkış işlemleri yapılacak.

Emniyet Teşkilatından 1/1/2014 tarihinden önce emekli olan hususi (yeşil) pasaport sahibi kişilerin emekli tanıtım kartının aslını ibraz etmeleri halinde veya sistem üzerinden kontrol edilmek suretiyle, emekli eş ve çocukları ile müstafi, eş ve çocukları da yine sistem üzerinden kontrol edilerek yurt dışı çıkış işlemleri yapılacak.

1/1/2014 tarihinden sonra emekli olan veya müstafi sayılan Emniyet Teşkilatı mensupları, ikametinin bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlükleri Personel Şube Müdürlüklerinden İl Emniyet Müdürünün veya yetkili kılacağı kişinin bilgisi dahilinde, alacakları “yurt dışına çıkmalarında mahsur olmadığına” dair belge ile çıkış yapabilecek.

Sarp sınır kapsından çıkış ve KKTC’ye gidiş

Sarp hudut kapısından çıkış yapmak isteyenler ile KKTC’ye gidecek olanlar,  Nüfus Cüzdanı veya Umuma Mahsus Pasaport (lacivert) ile çıkış yapmak istemeleri halinde, SGK internet sitesinden memur olmadıklarının tespit edilmeleri halinde yurtdışına çıkışlarına izin verilecek.

Memur olup gerek T.C. kimliği ve gerekse pasaport ile çıkış yapmak isteyenlerin ise “yurt dışına çıkmalarında mahsur olmadığına” ilişkin belgeyi görevlilere ibraz etmeleri gerekiyor.

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA