www.mevzuattakip.com.tr



Kimler Köy ve Beldede Çalışınca Daha Çok Maaş Alıyor?


Devlet memurlarından bazılarına, il ve ilçe merkezlerine uzak yerlerde görev yapmaları halinde, aylık maaşlarıyla birlikte ilave tazminat ödeniyor. - 05.12.2016


KİMLER KÖY VE BELDEDE ÇALIŞINCA DAHA ÇOK MAAŞ ALIYOR?

Devlet memurlarından bazılarına, il ve ilçe merkezlerine uzak yerlerde görev yapmaları halinde, aylık maaşlarıyla birlikte ilave tazminat ödeniyor.

Kalkınmada öncelikli bölgeler kapsamında olsun veya olmasın, köy veya belde gibi yerleşim yerlerinde görev yapan bazı memurlara “ilave özel hizmet tazminatı” ödenmektedir. Ancak, görev yapılan yerin kalkınmada öncelikli yörelerde olması durumunda, ödenen tazminatın miktarın daha fazla olmaktadır.

Bu tazminat hangi memurlara ödenir?

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam Ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı eki tazminat cetvelinde yer alan hükümlere göre; en yakın il ve ilçe merkezine uzaklığı en az 10 km. olan köy ve diğer yerleşim birimlerinde sürekli görev yapan Devlet memurlarından kadroları Sağlık Hizmetleri Sınıfında olanların bazılarına ilave özel hizmet tazminatı ödenir.

Klinik şefi, klinik şef yardımcısı, başasistan ve uzman tabip olarak görev yapan sağlık personeline ödenmeyen bu tazminattan, tabip ve diş tabipleri ile mesleki öğrenim görmüş diğer sağlık personeli yararlanabilmektedir.

Öte yandan, görev yapılan yerin üniversite kampüs alanı veya havaalanı olması durumunda, ilgili personele ilave özel hizmet tazminatı ödemesi yapılmamaktadır.

Tazminatının aylık miktarı ne kadar?

Kapsamdaki sağlık personeline, en yakın il ve ilçe merkezine uzaklığı en az 10 km. olan köy veya diğer yerleşim birimlerinde fiilen görev yapmalarından dolayı ödenecek ilave özel hizmet tazminatının aylık miktarı, en yüksek Devlet memuru aylığının belli oranları kadar olmaktadır.

Ödenecek tazminatın oranı, personelin unvanına ve görev yerlerinin kalkınmada öncelikli yörelerde olup olmama durumuna göre değişmektedir.

Her ay maaşla birlikte ödenen bu tazminattan sadece damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.

2017 yılının ilk altı aylık döneminde, bu tazminatın aylık net miktarı şöyle olacak. 

İlave özel hizmet tazminatı alan personel

Tazminatın aylık net miktarı

Kalkınmada öncelikli yerlerde

Diğer yerlerde

Tabip ve diş tabibi (klinik şefi, klinik şef yardımcısı, başasistan ve uzman tabipler hariç)

226,40 TL

135,84 TL

Mesleki öğrenim görmüş diğer sağlık personeli

90,56 TL

45,28 TL

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA