www.mevzuattakip.com.tr



Koordinasyon İşleri Müdürlükleri Norm Kadro Yönetmeliğinde


Büyükşehir belediyelerinin geniş alanı kapsayan hizmet alanlarında daha verimli, hizmetlerin vatandaşa en yakın ve en uygun yöntemle sunulması ve ilçe belediyesi ile gerekli koordinasyonnun sağlanabilmesi için yetki alanı bir veya birden fazla ilçeyi içine alacak şekilde koordinasyon birimleri kurulabilmesine ilişkin olarak; Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte bazı düzenlemeler yapıldı. - 23.05.2016


22 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) tarafından hazırlanan BELEDİYE VE BAĞLI KURULUŞLARI İLE MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ile Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik’in ek 3 üncü maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Koordinasyon birimleri

EK MADDE 4 – (1) Büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşunda, hizmetlerin vatandaşa en yakın ve en uygun yöntemle sunulması ve ilçe belediyesi ile gerekli eşgüdümün sağlanabilmesi için yetki alanı bir veya birden fazla ilçeyi içine alacak şekilde koordinasyon birimleri kurulabilir.

(2) Hizmet ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç bulunan kadroların birinci fıkra hükümlerine göre kurulan birimlere tahsisi büyükşehir belediye meclisi tarafından gerçekleştirilir. “

Bu hükümle birlikte, 5393 sayılı Kanunun 11 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerin bulunduğu yerleşim birimlerinde, hizmetlerin aksamadan yürütülmesi amacıyla, ilgili belediye veya büyükşehir belediyesi ve köye dönüşen yerlerde il özel idaresi veya köylere hizmet götürme birlikleri tarafından içme suyu, kanalizasyon, temizlik, çöp toplama, ulaşım, itfaiye ve diğer hizmetlerin yürütülmesi için gerekli tedbirler alınır ve ihtiyaç durumuna göre bu hizmetleri yürütmek üzere hizmet birimleri kurulabilir. Büyükşehir belediye sınırları içinde açılacak hizmet birimlerini yönetmek üzere, büyükşehir belediye meclis üyeleri veya diğer belediye personeli arasından görevlendirme yapılabilir…” hükmünün işlerlik kazanmasını sağlayacak düzenleme de yapılmış oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2014 yılından bu yana Koordinasyon Şube Müdürlükleri olarak ilçelerde uyguladığı sistemi öngören düzenleme ile artık büyükşehir belediyeleri ilçelerde Koordinasyon İşleri Müdürlükleri oluşturarak, bu Müdürlükler bünyesine kadrolar tahsis edebilecek. Bu kadrolar, büyükşehir belediye meclisi kararı ile tahsis edilecek.

Norm kadro Yönetmeliğinde değişiklik yapılmadan önce, ilçelerde oluşturulan birimlere, resmi olarak kadro tahsis edilmesi mümkün olmamakta, ancak görevlendirmeler ile oradaki belediye hizmetleri yürütülmekteydi.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA