www.mevzuattakip.com.tr



Kula Belediyesi, Maske ve Eldivenler İçin Özel Atık Kutuları Koydu


Kula Belediyesi, koronavirüs salgınıyla etkin mücadele kapsamında kamu kurumları, marketler ve aile sağlık merkezleri gibi ilçede yoğunluk yaşanan önemli noktalara "Atık Maske ve Eldiven Kutusu" yerleştirdi. - 02.05.2020


Dünyada ve ülkemizde artış gösteren salgın kapsamında tüm kurumlar tedbirler alarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Kula Belediyesi, koronavirüs salgınıyla etkin mücadele kapsamında salgından korunmanın en önemli kriterlerinden biri olan maske ve eldiven kullanımı sonrası oluşan tıbbi atıklar için “Atık Maske ve Eldiven Kutuları’nı uygulamaya koydu. Ortak yaşam alanlarında maske ve eldiven kullanımını artırırken Kullanılan maske ve eldiven atıklarının kontrolsüz şekilde atılması vatandaşların enfekte olma riskini artırabileceğinden belediyemiz ilçede farklı bir uygulama başlattı. koronavirüs salgınıyla etkin mücadele kapsamında; kamu kurumları, marketler ve aile sağlık merkezleri gibi ilçenin önemli noktalarına “Atık Maske ve Eldiven Kutusu” yerleştirildi. Atık kutularına atılan tıbbi atıklar uygun şekilde depolandıktan sonra doğru yöntemlerle imha edilecek.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Koronavirüs salgını nedeniyle artan maske ve eldiven  kullanımı sonrası oluşan atıklarının tıbbi atık kutularına atılması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu: "Kula’da kamu kurumları, marketler ve aile sağlık merkezlerine, tek kullanımlık maske ve eldiven atıklarının kaynağında ayrı toplanması için atık kutuları yerleştirdik. Koronavirüs salgınıyla etkin mücadelede gerekli tebdir ve uygulamaları ilimiz genelinde en hızlı hayata geçiren belediyelerden birisiyiz. Vatandaşlarımızda uygulamaya ve tedbirlere riayet ediyor. Tek gayemiz bu sor günleri en az sıkıntıyla atlatmak" dedi.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA