www.mevzuattakip.com.tr



Kula Belediyesi Toplu Kullanıma Açık Alanlarda Dezenfekte Çalışmalarını Arttırdı


Kula Belediyesi, ilçe genelinde her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına hız vererek ilçe genelinde yeni tip koronavirüse karşı önlemlerini arttırdı. - 12.03.2020


Her yıl düzenli bir şekilde ilçede sürdürdüğü ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına devam eden Kula Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, günlük 60 ton evsel atığın toplandığı Kula İlçesi genelinde çöp konteynerları başta olmak üzere toplu kullanıma açık olan wc ve lavaboları, olası viral enfeksiyon ve salgın hastalıklara karşı önlem amaçlı dezenfekte ediyor. Her yıl düzenli bir şekilde, ilçedeki çöp konteynerlerini yıkayıp, dezenfekte eden ekipler, halk sağlığını korumak adına ayrıca düzenli olarak ilçe merkezindeki okullara da dezenfekte etme ve ilaçlama çalışmaları için destek veriyor.  İlçe merkezinde ve merkezden uzak tüm mahallelerde çalışmalarını devam ettirecek olan ekipler sokakları baştan sona temizleyerek çöp konteynerlerini dezenfekte su ile yıkayıp kireçliyor. Bu yıl özellikle Çin'de başlayan ve hızla yayılan korona (covid-19) virüsüne karşı ilçede tedbirler arttırıldı.

Okullar Dezenfekte Ediliyor

Kula Belediyesi’nin okullardaki temizlik ve dezenfekte çalışmalarından memnun olduklarını ifade eden Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Ali Okumuş  “Kula Belediyesi tarafından gerekli hizmet yapılıyor. Çöplerimiz günlük olarak alınıyor, çöp tenekelerimiz günlük olarak dezenfekte ediliyor. Bizde öğrencilerimize kişisel temizlikleri konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Koronavirüsü nasıldır, nasıl bulaşır, etkilenmemek için ne gibi önlemler alınır bu konularda eğitimler verdik. Her gün lavabolarımız, öğrencilerimizin kullandıkları yemekhane ve sınıflarda gerekli temizlik yapılıyor” dedi.

 Spor Okulları Öğrencilerine Kişisel Hijyen Semineri

Kula Belediyesi Spor Okulları’nda çeşitli branşlarda eğitim gören 300 öğrenciye de kişisel temizlik ve hijyen seminerleri veriliyor. Spor yapan öğrencilere yönelik gerçekleştirilen seminerlerde toplu yaşanılan yerlerde, ortak kullanım alanlarında, hijyenin önemi vurgulanarak tuvalet kullanımı ile doğru el yıkama eğitimi ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi. Seminerin sonunda öğrencilere temizlik ve hijyen konulu sorular yöneltildi, verilen doğru cevaplar seminerin öğrenciler tarafından kavrandığını görüldü.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA