www.mevzuattakip.com.tr



Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planında Değişiklik


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşleri alınarak Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği kapsamında Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planında birtakım değişiklikler yapılmıştır. - 09.01.2021


Söz konusu değişikliklere uyum sağlaması bakımından 121- Gelirlerden Takipli Alacaklar Hesabında, 122- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında ve 222- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında gerekli değişiklikler yapılarak Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planı bu doğrultuda güncellenmiştir.

Ayrıca 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında yapılacak yapılandırmalar için Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından e-bütçe sistemine tanımlanan kodlar Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planına da tanımlanmıştır.

1. Değişikliğin duyurulmasına ilişkin genel yazı için tıklayınız.

2. Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planında yapılan değişiklikleri için tıklayınız.

3. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından e-bütçe sisteminde yapılan değişiklikler için tıklayınız.

4. 121- Gelirlerden Takipli Alacaklar Hesabında, 122- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında ve 222- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında yapılan değişiklikler ile 7256 sayılı Kanun kapsamında açılan kodlar için tıklayınız.

5. Takipli Alacaklar ile 7256 sayılı Kanun kapsamında açılan kodlara ilişkin Değişikliğin duyurulmasına ilişkin genel yazımız için tıklayınız.

7. Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planı için tıklayınız

 


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA