www.mevzuattakip.com.tr



Mahalli İdareler İçin Salgına Karşı Destek


Bugün yayımlanan Resmi Gazete’deki Cumhurbaşkanı Kararı'nda Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve bunların bağlı olduğu kuruluşlara destek için bir değişiklik yer alıyor. - 29.03.2020


29.03.2020 tarihli Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararına göre İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun’nun 7. Maddesi gereğince “Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bunların Bağlı Kuruluşlarının Borçlarına Karşılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı Üzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişkin Esaslarda” değişiklik yapılarak geçici bir madde eklenmiştir.

Bu madde ile belediyelerin borçlarına karşılık vergi payı ödemelerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan 3 aylık dönemde kesinti yapılmayacağı belirtilmiştir.

Sözkonusu Cumhurbaşkanı Kararı: Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bunların Bağlı Kuruluşlarının Borçlarına Karşılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı Üzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar

Resmi Gazete No: 31083

Resmi Gazete Tarihi: 29/03/2020

MADDE 1- 15/3/2010 tarihli ve 2010/238 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bunların Bağlı Kuruluşlarının Borçlarına Karşılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı Üzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişkin Esaslara aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 16- (1) Bu Esaslar uyarınca yapılacak kesinti oranları, 2020 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında genel bütçe vergi gelirlerinden ödenecek paylar için yüzde sıfır olarak uygulanır.

(2) Birinci fıkrada belirtilen süre sonunda kesinti oranları, geçici 12 nci maddede yer alan hükümler çerçevesinde uygulanmaya devam edilir.”

MADDE 2- Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Esasları Cumhurbaşkanı yürütür.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA