Makaleler

Aday Olup Seçilemeyen Sendika Yöneticilerinin Durumu

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu çerçevesinde sendika yönetim, denetim ve disiplin kurullarında görev yapan personelin genel ve mahalli seçimlerde aday olması ve seçilememesi halinde, istifa ettiği tarihte sendikada ifa ettiği görevlere dönüp dönemeyeceğine ilişkin bazı tereddütler mevcuttur.

Belediyelerde Emlak Vergisi Tahakkuk ve Tahsilinde Yaşanan Sorunlar

Sayıştay Başkanlığı tarafından yayınlanan 2017 yılı Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporunda, belediyelerin mali uygulamalarında rastlanan olumsuzluklar ve tespitler yer almıştır.

İmar Kirliliği Suçu İşleyenlerin İmar Affından Faydalanması

MİARGEM Hukuk Danışmanı Gazi SERT'in "İmar Kirliliği Suçu İşleyenlerin İmar Affından Faydalanması" konulu yazısı sitemizde yayınlanmıştır.

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun Mahalli İdareleri İlgilendiren Hükümleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce 22/12/2018 tarihinde kabul edilen 7156 sayılı “2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu” 31 Aralık 2018 tarihli ve 30642 sayılı mükerrer Resmî Gazetede yayımlanmış olup, 01/01/2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun mahalli idareleri ilgilendiren hükümleri bu yazıda açıklanmıştır.

Belediye Şirketi Üzerinden İstihdam Edilen İşçilerin 2019 Yılı Ücretlerinin Belirlenmesi

Bu yazı, belediye ve diğer mahalli idare şirketlerine geçirilen işçilerin, ücret artışlarının nasıl belirleneceğine ilişkin konuları içermektedir.

Mahalli İdarelerde Geçici İşçi, Sürekli İşçi ve Sözleşmeli Personel İstihdamı Esasları

Sayın Halil MEMİŞ'in; 5620 sayılı Kanun çerçevesinde 2007 yılında geçici işçilerin sürekli işçi kadrosuna veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilmelerinden sonra; belediyelerde, geçici işçi vizesi alınması ve bu vizelerin kullanılması ile ilgili tespitleri içeren 2008 yılında kaleme aldığı yazının güncellenmiş özeti.