Makaleler

Covid-19 ve Stratejik Planlar

Bu makalede; stratejik planların Covid-19'dan nasıl etkileneceği, güncellenmesi ve yenilenmesi hususlarında kapsam genişletilmesi gerektiğ üzerinde bir değerlendirme yapılmıştır.

COVID-19 Döneminde Belediyelerde Bütçe Yönetimi ve Öneriler

Bu makale, Covid-19 süresinde belediyelerin karşılaştıkları mali sıkıntılar ve bu sıkıntıların aşılmasına ilişkin önerileri içermektedir.

Coronavirüs Salgını Sebebiyle İşyeri Kira Sözleşmeleri ile İlgili Yeni Düzenleme

Bu yazı; 7226 sayılı Kanunun geçici 2. maddesi ile işyerlerini kiraya verenlerin, 01/03/2020 tarihinden 30/06/2020 tarihine kadar işleyecek işyeri kira bedelinin ödenmemesi sebebiyle kira sözleşmesini feshedemeyeceğini ilişkindir.

İtfaiye ve Zabıta Alımlarında Önemli Değişiklikler Yapıldı

İtfaiye ve zabıta alımlarında, ilan süreleri, ilanın yapılacağı yerler ve başvuru şartlarına kadar bir dizi değişiklik yapıldı. Değişiklikle ilgili olarak MİARGEM Başkanı Halil MEMİŞ’in hazırladığı bilgi notu şu şekildedir.

Coronavirüs (COVID-19) Salgını Kapsamında Alınan Tedbirlere Uymayanlara Uygulanacak İdari Yaptırımlar

Av. Gazi SERT tarafından kaleme alınan bu yazıda; Coronavirüs (Covıd-19) salgını nedeniyle alınan tedbirlere uymayanlara uygulanacak idari ve cezai yaptırımlar değerlendirilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Kararı (28.03.2020) Çerçevesinde Belediye Paylarından Kesinti Yapılmamasının Kapsamı

29.03.2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 28.03.2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 15/3/2010 tarihli ve 2010/238 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bunların Bağlı Kuruluşlarının Borçlarına Karşılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı Üzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişkin Esaslara bir geçici madde eklenerek, anılan Esaslar uyarınca yapılacak kesinti oranların, 2020 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında genel bütçe vergi gelirlerinden ödenecek paylar için yüzde sıfır olarak uygulanması öngörülmüştür. Bu yazıda; bu kesintilerin neleri kapsadığı üzerinde durulmuştur.