Makaleler

Belediyelerce Coronavirüs Salgınıyla Mücadelede Alınacak Tedbirler

Av. Gazi SERT, kaleme aldığı bir yazı ile belediyelerce coronavirüs ile ilgili olarak alınabilecek tedbirleri değerlendirdi.

30 Hizmet Yılını Dolduran Memurların Re’sen Emekliliği

MİARGEM Başkanı Halil MEMİŞ, 30 hizmet yılını dolduran memurların kendi talepleri olmadan, idare tarafından re’sen emekliye sevk edilip edilemeyeceklerini değerlendirdi.

Geçici Süreli Görevlendirmede Ne Değişti?

Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, belediyeler personellerine ilişkin yapacakları geçici görevlendirmede eskisi kadar rahat olamayacaklar.

Belediye Üst Yöneticileri Özel Sektörden mi Gelecek?

Kamuoyuna yansıyan “5393 sayılı Belediye Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” taslağında, belediye ve bağlı kuruluşları üst yöneticileri için gerekli şartlar yeniden düzenlemeye tabi tutuluyor.

Belediye Meclisindeki Partilerin Üye Sayısının Değişmesi Halinde Denetim Komisyonu Seçimi Yenilenir mi?

MİARGEM Başkanı Halil Memiş, belediye meclisindeki partilerin üye sayılarının değişmesinin denetim komisyonu seçimini gerektirip gerektirmeyeceğine ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Sosyal Denge Sözleşmeniz Geçerli mi; Zorunlu Süreler, Ölçütler ve Eleştirisi

Bu makale, İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nevzat Şahin tarafından, belediyelerde imzalanacak kamu görevlileri toplu sözleşmelerinin zamanları ve ödeme koşulları konularını içermektedir.