Makaleler

Büyükşehir Belediyelerinin İlçelere Hizmet Devrindeki Bütçe Sorunu Çözülmelidir

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile büyükşehir belediyeleri ile büyükşehir ilçe belediyelerinin görevleri sayılmış ve bir kısım görevlerin ilçe belediyelerine devredilebileceği hükme bağlanmıştır.

Belediye Meclisi Gündemindeki Konuların Komisyona Havalesi ve Görüşülmesinde Yapılan Usul Hatası

Bu yazı, belediye meclislerinin gündeminde bulunan bazı konuların ihtisas komisyonlarına havalesi ve komisyonlarda görüşüldükten sonra mecliste karara bağlanmasına ilişkin yapılan hatalara ilişkin olarak kaleme alınmıştır.

MEMİŞ: "Belediye Meclis Toplantılarının Ara Verilerek Yapılması Hatalı Bir Uygulamadır"

Belediye meclislerinin, resmi tatil günleri hariç toplantılarına ara vermeden devam etmesi gerekirken, uygulamada usulü hatalar yapılarak toplantı dönemlerinde birleşimlere ara verildiği görülmektedir.

Belediye Hesapları ve İşlemleri, 5393 sayılı Kanunun 75 İnci Maddesi Kapsamında İncelettirilebilir Mi?

Bu yazı, belediye iş ve işlemlerinin neden 5393 sayılı Kanun çerçevesinde ortak hizmet projesi şeklinde incelettirilemeyeceğine ilişkindir.

Sosyal Denge Tazminatı Karşısında Belediyelerdeki Seçilmişlerin Durumu

Bu yazı, belediye başkanları ve meclisten görevlendirilecek meclis üyesi başkan yardımcılarının sosyal denge tazminatı alıp alamayacaklarına ilişkindir.

Belediye Başkanının Harcamalarda İmza Yetkisi

Belediyelerde, belediye başkanlarının harcamalar karşısındaki durumunu değerlendiren yazı, Gazi Sert tarafından kaleme alınmıştır.