www.mevzuattakip.com.tr



Makam Tazminatından Faydalanamayan Belediye Başkanlarının Sorunu Giderildi


Kamuoyunda Ek Gösterge Paketi olarak bilinen Devlet Memurları Kanunu'nda ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 1 Temmuz 2022 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. - 03.07.2022


Cumhurbaşkanı'nın onayıyla Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek kanunla detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Mevcut düzenlemede 2008 öncesi ve sonrası göreve başlayan belediye başkanları arasında emeklilik aylıklarına yansıyacak ek göstergede hiçbir farklılık bulunmamasına rağmen, makam tazminatları açısından farklılık bulunmaktaydı. 

Kanunla, 2008 öncesi ve sonrası görev yapan belediye başkanlarımızın emekli aylıkları arasında makam tazminatından dolayı var olan farklılaşmanın ortadan kaldırılmasına yönelik düzenleme yapıldı. 

Yapılan düzenleme ile 2008 sonrası göreve başlayan ya da 2008 öncesi göreve başlamış olup mevcut şartları sağlayamadığı için makam tazminatından faydalanamayan belediye başkanlarının emekli aylıklarına söz konusu tazminatlar eklenmek suretiyle mağduriyetleri giderildi. 

Böylelilke makam tazminatlarından faydalanamayan 2008 sonrası göreve başlamış bir büyükşehir belediye başkanının emekli aylığında temmuz ayı itibariyle 8.000 TL’yi aşkın, il belediye başkanının emekli aylığında 7.000 TL’yi aşkın, ilçe belediye başkanının emekli aylığında 4.000 TL’yi aşkın ve diğer belediye başkanlarının emekli aylıklarında ise 3.000 TL’yi aşkın artış sağlanmış olacak.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA