www.mevzuattakip.com.tr



Maliye Bakanı Emeklilikte Yaşa Takılanlara İlişkin Açıklama Yaptı


Prim ödeme gün sayısını veya fiili hizmet süresini tamamladıkları halde, yaş şartını doldurmadıkları için emekli aylığı bağlanmayanların durumu hakkında Maliye Bakanı tarafından açıklama yapıldı. - 23.04.2014


Bir soru önergesine cevap niteliğinde yapılan ve Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK imzasını taşıyan yazıda yer alan açıklama şöyle:

Yaşlılık aylığı veya emekli aylığı bağlanabilmesi için tamamlanması gereken prim gün sayısını veya fiili hizmet süresini tamamlamış olmakla birlikte, bu aylıklara hak kazanılabilmesi için gerekli olan asgari yaşı doldurmamış olan kişilere yaşlılık veya emeklilik aylığı bağlanabilmesine yönelik olarak Bakanlığımızca yürütülen herhangi bir kanun çalışması bulunmamaktadır.

Diğer taraftan, asgari yaş şartı sebebiyle emekliye ayrılamamış kişilerden işsiz olanların genel sağlık sigortası primi ödemeksizin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine yönelik olarak da Bakanlığımızca herhangi bir çalışma yürütülmemektedir. Ayrıca, genel sağlık sigortası primlerinin vatandaşlar adına Devlet tarafından ödenmesinin, ilgililerin sigortalı olarak çalışıp çalışmadıklarından ziyade gelir düzeylerine göre belirlendiği dikkate alındığında, bu yönteme aykırı olacak şekilde yapılacak bir düzenlemenin eşitsizliğe yol açacağı düşünülmektedir.

Söz konusu soru önergesinde belirtilen hususlarla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görüşlerinin de alınabileceği değerlendirilmektedir.

kamuajans.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA