www.mevzuattakip.com.tr



Maliye Bölümü Mezunları Teknik Hizmetlerde Görev Alabilir Mi?


En az 4 yıl süreli eğitim veren fakültelerin “maliye” bölümü mezunları, teknik hizmetler sınıfı kapsamında Devlet memuru olarak görev yapabilmektedirler. - 13.06.2016


MALİYE BÖLÜMÜ MEZUNLARI TEKNİK HİZMETLERDE GÖREV ALABİLİR Mİ?

En az 4 yıl süreli eğitim veren fakültelerin “maliye” bölümü mezunları, teknik hizmetler sınıfı kapsamında Devlet memuru olarak görev yapabilmektedirler.

Maliye bölümü mezunları hangi teknik kadroya atanabilir?

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, yüksek öğrenim görenlerin kazandıkları unvanların aynı ve elde edilen hakların eşdeğer sayılması hususunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yetki vermiştir. Bu kapsamda, Maliye bölümü mezunlarının durumunu değerlendiren Yürütme Kurulu, 14/06/1990 tarihinde “Siyasal Bilgiler ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Maliye Bölümlerinde İktisat derslerinin okutulduğu göz önüne alınarak, bu bölüm mezunlarına İktisatçı (Ekonomist) unvanı verilmesi uygun görülmüştür.” şeklinde karar almıştır.

Buna göre, lisans eğitimini Maliye bölümünde tamamlamış olanların, kamu kurum ve kuruluşlarına ait “ekonomist” unvanlı kadrolarda istihdam edilmesi mümkündür.

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA