www.mevzuattakip.com.tr



Manisa Büyükşehir Belediyesinden Hizmet İçi Eğitim


MANİSA Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından “Mevzuat ve Uygulama Eğitim Programı” adlı bir seminer düzenlendi. 5 gün sürecek hizmet içi eğitim semineri kapsamında 650 personelin eğitim programından geçeceği belirtildi. - 30.08.2015


Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından “Mevzuat ve Uygulama Eğitim Programı” adlı eğitim semineri düzenlendi.  Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen seminere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Karataş ile çok sayıda belediye personeli katıldı. Programın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz yaptı. Seminerin düzenlenmesinde katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Genel Sekreter Halil Memiş ile Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun’a teşekkür eden Şaşmaz, seminerin düzenlenmesindeki amacın, personelin görevlerini en iyi şekilde yapmaları için bilgi eksikliğinin giderilmesi olduğunu belirtti. Şaşmaz, “Mevzuat ve Uygulama Eğitim Programı bir hafta boyunca 650 personele verilecek. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bilginin önemine her zaman inanıyoruz. Bu seminerin asıl amacı da budur. Bu eğitim programının personelimize faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Personeline Bilgili Olmak Yakışır

Seminerin düzenlenmesinin çok faydalı bir hizmet olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de, seminerin de asıl amacı olan bilgi faktörünün çok önemli bir kavram olduğunu ve bilginin kırıntısının bile çok değerli olduğunu ancak doğru bilginin geçerli olacağını düşünenlerden biri olduğunu kaydetti. Memiş, “Eğer yaptığınız işte etkili olmak istiyorsanız, bilgili olmak zorundasınız. Güç her zaman bilgide saklıdır. Bunu iyi anlamak lazım. Son yıllarda kanunlarda sürekli bir değişiklik yapılıyor. Mevzuatı sürekli takip etmemiz gerekiyor. Nihayetinde bizler, hesap verebilir, şeffaf yönetim anlayışının olduğu bir belediyede çalışıyoruz” diye konuştu.

Hukuk ve Mevzuatın İyi Bilinmesi Gerekir

Büyükşehir Belediyesi personelinin hukuk ve belediye mevzuatını iyi bilmesi gerektiğinin altını çizen Memiş, “Hesap verebilir durumda olmamız için mevzuatı iyi bilmemiz gerekir. Bizler mevzuata hakim oldukça, mevzuatın öngördüğü çözümleri daha iyi vatandaşa aktarabiliriz. Hukuka tüm teferruatı ile hakim olursanız, hukuğun getirdiği alternatif çözüm önerilerini günün şartlarına uygun bir şekilde uygulama fırsatınız olur. Biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bunu uygulamaya çalışıyoruz. Bizler Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün üzerinde titizlikle durduğu hukuka saygılı ve hukuksal şartlara göre hareket eden idarenin gereğini yerine getireceğiz. Bu seminerimizin amacı da budur. Unutulmamalıdır ki bizler vatandaş ile birebir ilişki halinde olan bir kurumda çalışıyoruz. Umuyorum ki bu eğitim semineri belediyemize, çalışanlarımıza faydalı olur. Umuyorum ki hepsinden önemlisi burada aldığımız bilgileri vatandaşımıza hizmette olumlu kullanırız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Akademisyen Dr. Haydar Ateş tarafından Etkili İletişim, Ekip Çalışması, Liderlik ve Etkin Yöneticilik konularında seminer verildi. Seminerlerin farklı akademisyenlerin anlatıcılığında önümüzdeki hafta da devam edeceği belirtildi.

manisa.bel.tr

Detaylar için tıklayınız.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA