www.mevzuattakip.com.tr



MEB'in Çarpıcı Raporu


Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı Ortaöğretim İzleme ve Değerlendirme Raporu'nu sonuçları ilginç veriler ortaya koydu. - 21.02.2014


Liselilerin üçte biri devamsız Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı Ortaöğretim İzleme ve Değerlendirme Raporu'na göre, lise öğrencilerinin devamsızlık oranı yüzde 32. Bu oran lise öğrencilerinin 3'te 1'inin devamsız olduğu anlamına geliyor.

Aynı rapora göre, Türkiye'de bulunan 1033 özel okul var ve özel okul oranının en yüksek olduğu iller ise İstanbul, Ankara ile Tunceli.

Milli Eğitim Bakanlığı liseleri mercek altına aldı, liselerle ilgili rapor yayınladı.

Raporda, ortaöğretim öğrencilerinin devamsızlıklarından, okul terk oranları, derslik sayısı ve öğretmen ihtiyacına kadar pek çok araştırmaya yer verildi.

Rapora göre Türkiye genelinde tüm liselerde devamsızlık oranı yüzde 32, yani öğrencilerin üçte biri devamsızlık yapıyor.

En az devamsızlık yapılan bölge İstanbul iken en fazla devamsızlık yapılan bölge Ege olarak belirlendi.

Araştırmaya göre okula gitmeyenler çoğunlukla erkek öğrenciler. Okulu terkinde de erkek öğrenciler kızlardan fazla.

EN ÇOK SINIFTA KALANLAR ONLAR 

Araştırmada sınıf tekrarı ile ilgili raporlar da yeraldı. 2011-2012 eğitim öğretim yılında sınıf tekrar oranı tüm ortaöğretimlerde yüzde 8. Öğrenciler en çok 9. sınıfta sınıf tekrarı yapıyor.

Ama, rapora göre en çok sınıf tekrarı imam hatip liselerinde görüldü.

Rapora göre, Türkiye'de ortaöğretim kademesindeki toplam özel okul sayısı bin 33. Özel okullara devam eden öğrenci sayısı ise 156 bin. Özel okul oranının en yüksek olduğu iller, İstanbul, Ankara ve Tunceli olarak belirlendi. Ayrıca Türkiye'de mevcut durumda, 23 ilde özel okul bulunmuyor.

http://www.mebpersonel.info.tr/genel/iste-mebin-carpici-raporu-h104941.html#ixzz2ttzYuOLh


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA