www.mevzuattakip.com.tr



Memur ve Emeklilerin Zam Oranı Belli Oldu


TÜİK'nun Aralık ayına ilişkin tüketici fiyat endeksi açıklandı.. Böylelikle memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı da belli oldu - 04.01.2021


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine göre yılın ilk yarısında memur ve memur emeklilerin alacağı enflasyon farkı yüzde 4,37 oldu.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre 2020'nin ikinci yarısında enflasyon yüzde 8,37 olarak kaydedildi. 

Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin Ocak maaşlarına yüzde 3 zam olacak. Verilerin açıklanmasının ardından ortaya çıkan enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak. Daha önce yılın ilk yarısı için 2020'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ün üzerinde kalan kısmının enflasyon farkı olarak yansıtılması düzenlenmişti.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. 12 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisine de Ocak ayı maaşları zamlı ödenecek.

Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı. Verilerin açıklanmasıyla salgının etkileri altında geçen 2020 yılına ilişkin enflasyon tablosu da ortaya çıkmış oldu

Türkiye'de 2020'de enflasyon yüzde 14,6 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Aralık ayında tüketici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,6, bir önceki aya göre yüzde 1,25 arttı.

Aralık'ta üretici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 25,15, aylık bazda ise yüzde 2,36 arttı. 


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA