www.mevzuattakip.com.tr



Memura Kötü Haber


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurlara ilave zam konusunda açıklama yaptı. - 14.03.2015


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurlara ilave zam yapılması hususunda bakanlığınca yürütülen herhangi bir çalışma bulunmadığını bildirdi.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli’nin soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı Çelik, kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan 2. Dönem toplu sözleşmenin 7 Ağustos 2014 tarihinde bağıtlandığını ve Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi.

-“175 TL ARTIŞ YAPILDI!-

Çalışma Bakanı Faruk Çelik bağıtlanan mezkur toplu sözleşme ile kamu görevlilerinin emekli maaşına da yansıyan taban aylıkta 175 TL artış yapıldığını belirtti.

Bakan Çelik, taban aylıktaki bu artışla birlikte, emekli devlet memurlarının maaşlarında ortalama net 140 TL, 1 Ocak 2014 tarihinden sonra emekli olan ve 30 yıllık hizmeti bulunan kamu görevlilerinin emekli ikramiyelerine 5 bin 250 TL artış yapıldığını kaydetti.

Bağıtlanan bu sözleşme ile devlet memurlarının maaş hesabına esas teşkil eden taban aylık katsayısının yükseltilmesi ve devlet memurlarının hem çalışırken almakta olduğu maaşının hem de emekli aylıklarının seyyanen artırılmasını sağladığını belirten Çalışma Bakanı Çelik, en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makasın da daraltıldığını söyledi.

-“TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ 2015 YILININ AĞUSTOS AYINDA YAPILACAK”-

2015 yılında ise yükselen taban aylık maaşına ilaveten devlet memurlarının maaşlarında; birinci altı aylık dönemde yüzde 3 artış yapıldığını, ikinci altı aylık dönemde yüzde 3 ve enflasyon farkı oranında artış yapılacağına işaret eden Çalışma Bakanı Çelik, “Diğer taraftan 2. Dönem toplu sözleşme 2014 ve 2015 yıllarını kapsadığından 2014 yılının sonunda toplu sözleşme görüşmesi yapılmayacak olup, 3. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri 2015 yılının Ağustos ayında yapılacaktır” dedi.

2014 ve 2015 yıllarını kapsayan 2. Dönem toplu sözleşme ile de 2014 ve 2015 yıllarında memur maaşlarına yapılacak artış tutarlarının belirlendiğine dikkat çeken Çalışma Bakanı Faruk Çelik, “Söz konusu toplu sözleşmenin 5. Maddesi ile de 2014 yılında memur maaşlarında yüzdelik oranda artış yapılması yerine tüm memur maaşlarına seyyanen brüt 175 TL zam yapılması öngörülmüştür” dedi.

-“ MEMURLARA İLAVE ZAM YAPILMASI HUSUSUNDA BİR ÇALIŞMA BULUNMAMAKTA”-

Memurların mali ve sosyal haklarının kanunla veya toplu sözleşme hükümleri ile belirlendiğini ifade eden Çalışma Bakanı Çelik , “Bu çerçevede 2014 yılında memur maaşlarında seyyanen 175 TL artış yapılması toplum sözleşme hükümleri ile tespit edildiğinden memurlara ilave zam yapılması hususunda bakanlığımızca yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA