www.mevzuattakip.com.tr



Memuriyetten Ayrılanlardan Hangileri Bir Daha Memuriyete Alınmıyor?


Çeşitli yollarla Devlet memuriyeti sona erenlerden bazılarının belli bir bekleme süresi sonunda yeniden memuriyete girmesi mümkün olabilirken, bazıları ise hiçbir şekilde yeniden memuriyete alınmamaktadır. - 09.03.2017


Memurluğun sona erme sebebine bağlı olarak, yeniden memuriyete dönülmesi ya da memur olma yolunun tamamen kapanması durumu söz konusudur.

**Devlet memurluğundan çıkarma cezası aldığı için memuriyetten çıkarılanlar

Bazı fiil ve halleri işledikleri için haklarında disiplin cezası olarak Devlet memurluğundan çıkarma cezası uygulananlar memuriyetten çıkarılırlar.

Bunlar, bir daha Devlet memurluğuna alınmazlar.

**Özel yasal düzenlemeler çerçevesinde memuriyetten çıkarılanlar

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar kapsamında; terör örgütlerine veya Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunan yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenler memuriyetten çıkarılmaktadır.

Bunlar, bir daha Devlet memurluğuna alınmazlar.

**OHAL dönemlerinde memuriyetten usulüne uygun çekilmeyenler

Devlet memurları, kurumlarına yazılı olarak müracaat ederek memurluktan çekilme isteğinde bulunabilirler.

Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder.

Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir. Ancak olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan bir yerdeki memurun çekilme isteği kurumu tarafından kabul edilmemiş ise, yerine atanacak kişi gelip işe başlamadıkça, aradan geçen süre bir aydan fazla olsa bile görevini bırakamaz.

Bu itibarla; olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki memurlar, çekilme isteklerinin kurumları tarafından kabul edilmediği durumlarda, yerlerine atanacak kişilerin göreve başlamasını beklemeden görevlerini bırakırlarsa, bir daha Devlet memurluğuna alınmazlar.

 

Kaynak:  memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA