www.mevzuattakip.com.tr



Memurları ilgilendiren Kanun Teklifi


Memurları ilgilendiren önemli bir Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu. - 01.04.2015


Devlet memurlarının yıllık izinlerinin iş günü olarak kullandırılması ve kreşi olmayan kurumlarda çalışanlardan 0-6 yaş grubu çocuğu bulunanlara kreş ödeneği verilmesi için hazırlanan Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.

Milletvekili Erkan AKÇAY tarafından hazırlanan ve Meclis Başkanlığına sunulan “657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi şöyle:

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Devlet memurlarının yıllık izin süresi, bu kanuna tabi kurum ve kuruluşlarda adaylık ve askerlik dâhil her türlü statüde çalışılan süreler dikkate alınarak hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar (10 yıl dâhil) olanlar için 20 iş günü, hizmeti 10 yıldan fazla olanlar için 30 iş günüdür. Bu sürelere gidiş ve dönüş için ikişer iş günü eklenir.”

MADDE 2- Devlet Memurları Kanununun 191 inci maddesinin 1 inci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Devlet memurları için lüzum ve ihtiyaç görülen yerlerde sosyal tesisler kurulabilir. Kamu kurumları bağlı veya ilgili olduğu bakanın onayını almak suretiyle kurumca istihdam edilen memurların 0-6 yaş grubuna giren en az 50 çocuğu için kurumun idari ve mali işlerle ilgili birimine bağlı olarak kreş veya gündüz bakım evi hizmeti verilmesini sağlar. Kreş veya gündüz bakım evi hizmeti sunulmayan kurumlarda görev yapan devlet memurlarından 0-6 yaş grubunda çocuğu bulunanlara her çocuk için aylık 2000 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda kreş ödeneği verilir.”

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA