www.mevzuattakip.com.tr



MİARGEM Başkanından 30 Ağustos Kutlaması


MİARGEM Başkanı Halil Memiş 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı. - 29.08.2018


ANKARA (MTS) - Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) Başkanı Halil Memiş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Memiş mesajında;

"19 Mayıs 1919'da Samsun'da meşalesi yakılan ve ilk iradesi ortaya konan Milli Kurtuluş Savaşı'nın, 26 Ağustos 1922'de keskin bir iradeyle, "Ya İstiklal, Ya Ölüm" içselliğiyle başlatılan, ölüm kalım harekatının, işgalcilere karşı verilen kararlı, inançlı mücadeleyle 30 Ağustos'ta  zaferle taçlanan, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

30 Ağustos, sadece takvimdeki bir yapraktan ibaret değildir. 30 Ağustos, bir Milletin haysiyet mücadelesinin nasıl olacağının haritasıdır. 30 Ağustos, emperyal, vicdan körlüğü yaşayan kan emicilerin, inanç karşısında acziyetinin bir sembolüdür. 30 Ağustos, Türklüğü, Hürriyeti, Bağımsızlığı, Milli ve Mukaddes değerleri yüreğinde hisseden bir komutanın kendini ortaya koyduğu bir tarihsel nişanedir. Velhasıl 30 Ağustos, 1071 yılında bu toprakları vatan yapan atalarımızın semalarımıza diktiği bayrağın ve semalarımızda seslendirilmesine vesile oldukları ezanın, bu topraklarda dünya durdukça var olacağının tescili, Egemenliği altında yaşamaktan gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu iradesinin inkişafıdır."

Zaferin ve kurucu iradenin Mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; "Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise, başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyebilenindir."

İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı'da, Türkiye Cumhuriyeti de bu iradenin sonucudur.

Bu vesile 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, zaferin tüm mimarlarını, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu kahramanlarını; bu topraklarını kanları ile vatan haline getiren aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."

dedi.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA