www.mevzuattakip.com.tr



MİARGEM’den Mahalli İdareler Kütüphanesi


Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi, mahalli idareciliğin gelişmesi adına yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. - 26.02.2020


MİARGEM, kendi bünyesinde oluşturma çalışmalarına başladığı “Mahalli İdareler Kütüphanesi” ile mahalli idarelerin daha iyi hizmet sunmaları ve mahalli idareciliğin gelişmesi için, mahalli idarelerle ilgisi olan kişi ve kurumların bilgi ve kaynak ihtiyacını karşılamayı amaçlamaktadır. Böylelikle, mahalli idarecilerimize, araştırmacılara, konu ile ilgili akademisyen ve öğrencilere, birçok kaynağa bir arada ulaşabileceği yeni bir çalışma alanı sunulmuş oluyor.

MİARGEM Başkanı Sayın Halil MEMİŞ yaptığı açıklamada, “MİARGEM olarak çok uzun zamandır üzerinde düşündüğümüz bir hizmeti daha hayata geçiriyoruz. Mahalli İdareler Kütüphanesi’nde akademik, uygulama, teorik, hukuki, mevzuat ve araştırma konularında, mahalli idarelerle ilgili birçok kaynak bulunduracağız. Bu sayede; akademisyenlerin, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin, belediyecilerin, il özel idarecilerin, mahalli idare birliği çalışanlarının ve yerel yönetimlerle ilgili araştırma yapanların yararlanabileceği bir faaliyeti, Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin adına yakışır bir uygulama olarak hayata geçirmiş olacağız.” dedi.

Söz konusu çalışma ile aynı zamanda, mahalli idareciliği ilgi alanına alan herkesle de, etkileşim içerisinde olmayı temenni ettiklerini dile getiren Memiş, Mahalli İdareler Kütüphanesinde yer almasının uygun olacağı düşünülen, mahalli idarelerle ilgili kitap ve yayın (akademik, araştırma, mevzuat vb.) önerilerinin MİARGEM’e bildirilmesini beklediklerini ifade etti.

Öneriler, miargem@miargem.org.tr adresi üzerinden alınacaktır.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA