www.mevzuattakip.com.tr



MTS'den Site Erişimi İle İlgili Kamuoyu Açıklaması


Mevzuat Takip Sistemi Yayın Kurulu, internet sitemizde yer alan verilerin bir kısmının, özellikle de makalelerin sadece Mevzuat Takip Sistemi abonelerinin erişebileceği şekilde yayınlanmasından dolayı bazı serzenişler olması, amacını aşan değerlendirmeler yapılması ve bu verilerin herkesin erişimine açılması yönündeki talepler üzerine kamuoyu açıklaması yayınladı. #EmeğeSaygı - 29.01.2023


KAMUOYU AÇIKLAMASI

Son günlerde, internet sitemizde yer alan verilerin bir kısmının, özellikle de makalelerin sadece Mevzuat Takip Sistemi abonelerinin erişebileceği şekilde yayınlanmasından dolayı bazı serzenişler olması, amacını aşan değerlendirmeler yapılması ve bu verilerin herkesin erişimine açılması yönündeki talepler üzerine açıklama yapmak ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bizi takip edenler çok iyi bilmektedir ki, Mevzuat Takip Sistemi açık ve herkesin ulaşabileceği kaynaklardan, mahalli idareleri ilgilendiren birçok konuyu paylaşmakta ve yoğun bilgilendirmeler yapmaktadır.

Mevzuat Takip Sistemi yönetiminin temel amacı, mahalli idareler mensuplarını hukuki manada doğru olarak yönlendirmek, vatandaş memnuniyeti odaklı hizmetlerin hukuki altyapısını oluşturmak ve bu konuda gerekli destekleri vermek, verdiği taahhütleri noksansız bir şekilde yerine getirmek, mahalli idarecilerin sorunlarına çözüm üretmek, sorularını cevaplamak, yeni düzenlemeler ile ilgili analizler ve değerlendirmeler yaparak onların istifadesine sunmaktır.

Belli bir bedel ödeyerek verilen hizmetten yararlananların erişimine açılması gereken bilgilerin ve verilerin herkese açılması, öncelikle bu hizmetten yararlanmak için ödeme yapanlara büyük bir haksızlık olacaktır.

Mevzuat Takip Sistemi, fedakarlıklarla dolu bir emeğin ürünüdür. Hiçbir kurum, kişi veya kuruluştan yardım veya destek almamakta, emek karşılığı olmayan hiçbir mali kaynak kullanmamaktadır.

Bilinmelidir ki; bazı verilerin sadece abonelere açılması yönündeki tasarruf, hizmet verdiğimiz kitleye duyduğumuz saygının gereğidir. Yayın politikamızın gereği olan bu uygulamanın, emeğe saygı duyan, vicdan sahibi herkesçe kabul göreceğine inanıyoruz. Bu karar, Mevzuat Takip Sistemi yayın politikasının bir sonucu olup, site yazarlarından tamamen bağımsız bir uygulamadır.

Mevzuat Takip Sistemi; otuz yılı aşkın mesleki birikime sahip yetkinliği tartışmasız bir kadroyla yürütülmekte ve 15 yılı aşkın bir süredir kesintisiz devam etmekte, gelişmiş teknoloji altyapısı ve fiziki yönetim merkezi yapılanmasıyla faaliyet göstermektedir. Bu çerçevede değerlendirildiğinde, kararımızın sürdürülebilirlik açısından elzem olduğu anlaşılacaktır. 

Abonelerimizin hukuki güvenliğini ön plana alarak, onlara karşı sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmek suretiyle gerçekleştireceğimiz, imkanlarımız ölçüsünde mali ve idari sürdürülebilirliğimize engel olmayacak çözümlerle de tüm mahalli idarelerimize destek olmaya devam edeceğimiz tartışma götürmez bir gerçeklik, aynı zamanda taahhüdümüzdür.

Mahalli idareler kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MEVZUAT TAKİP SİSTEMİ YAYIN KURULU


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA