www.mevzuattakip.com.tr



Naklen Atamada, Eşinden Dolayı Norm Kadro Sınırlamasına Tabi Olamayan Memurlar


Bazı kurumlarda yer ve/veya hizmet birimleri itibariyle geçerli olan norm kadro uygulamaları, bu kurumlardaki Devlet memurlarının kurum içi naklen atanmalarına engel oluşturabiliyor. - 17.10.2016


NAKLEN ATAMADA, EŞİNDEN DOLAYI NORM KADRO SINIRLAMASINA TABİ OLAMAYAN MEMURLAR

Bazı kurumlarda yer ve/veya hizmet birimleri itibariyle geçerli olan norm kadro uygulamaları, bu kurumlardaki Devlet memurlarının kurum içi naklen atanmalarına engel oluşturabiliyor.

Norm kadro uygulamalarının kurum içi naklen atamaya engel oluşturduğu bazı hallerde, norm kadro sınırlamalarına uyulmadan naklen atamanın yapılması mümkün olabilmektedir.

Eşi zorunlu yer değiştirmeye tabi memurun nakli

Norm kadro uygulaması bulunan kurumlarda görev yapan memurlar, eşlerinin bulundukları görevler dikkate alınarak, norm kadro sınırlamaları dikkate alınmaksızın naklen atanabiliyor. Bu durum, ilgili kurumlardaki bütün memurlar için değil, sadece eşi bazı mesleklerde olan memurlar için geçerlidir.

Devlet memurlarının kurumları içinde yer değiştirme suretiyle atanmasına ilişkin hükümler de içeren “Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik"; yer değiştirme suretiyle atamalarda göz önünde bulundurulacak hususlar arasında, eşleri bazı mesleklerde olan memurların, eşlerinin atandığı yere naklen atanmasında norm kadro sınırlamasına ilişkin hükümlerin uygulanmayacağı belirtilmiştir.

Norm kadro sınırlamasının uygulanmamasında esas alınan meslekler

Zorunlu yer değiştirme uygulamaları kapsamında atanan kamu personelinden;

*Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı personelinin,

*Mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı personelinin,

*Emniyet hizmetleri sınıfı personelinin,

*Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay ve astsubayların,

*Hakim ve savcıların

memur olan eşlerinin de aynı yere atanmasında, eşlerinin görev süresiyle sınırlı olmak üzere, norm kadro sayısına bakılmamaktadır.

Ancak, söz konusu mesleklerde (yukarıda sayılan) olmalarına rağmen, zorunlu yer değiştirme kapsamı dışında atananların memur olan eşlerinin de aynı yere atanmasında norm kadro sınırlamalarına uyulması gerekecektir. 

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA