www.mevzuattakip.com.tr



Önlisans Mezunu Hizmetli Lisans Mezunu Olunca Maaşı Değişir Mi?


Kamu kurum ve kuruluşlarında YHS kapsamında Hizmetli unvanlı kadrolarda önlisans mezunu olarak görev yapanlar, özlük haklarında iyileştirmeler sağlayacağını da düşünerek lisans mezunu olmaya yönelik eğitimlere devam edebilmektedirler. - 14.05.2016


Ancak, önlisans mezunu YHS personelinin lisans mezunu olması, başka hizmet sınıflarına ait kadrolara atanma veya görevde yükselme ya da unvan değişikliği yapma gibi haller dışında, özlük haklarında değişikliğe neden olmadığı görülmektedir.

Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil “Hizmetli” unvanlı kadroda önlisans mezunu olarak görev yapan Devlet memuru, dört yıl süreli lisans programından (memuriyete giriş seviyesine 1 derece ilave edilerek memuriyete girmeye sebep olan bazı teknik ve sağlık bölümler hariç)   mezun olduğunda, memuriyete başlama tarihi ve hizmet süresinden kaynaklı istisnai durumlar haricinde, kademe ve derecesi değişmemektedir.

Aşağıdaki tabloda, ön lisans mezunu olarak görev yapan Hizmetli unvanlı Devlet memurunun, lisans tamamlaması durumunda; kazanılmış hak aylık seviyesinde, ek göstergesinde, zam ve tazminatları ile ek ödemesinde herhangi bir değişim olup olmayacağı bilgilerine yer verilmiştir.

UNSURLAR

DEĞİŞİM

Derece/Kademe

Değişmez (bazı sağlık ve teknik lisansiyeri olanlar hariç- mühendis, hemşire gibi)

Ek gösterge

Değişmez (ek göstergeden yararlanmamaya devam eder)

Tazminat

Değişmez

Yan ödeme

Değişmez

Ek ödeme (sabit döner sermaye)

Değişmez

Memurunyeri.com

 


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA