www.mevzuattakip.com.tr



Önlisans Mezunu VHKİ Lisans Mezunu Olunca Maaşı Artar Mı?


Kamu kurum ve kuruluşlarında Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) unvanlı kadrolarda önlisans mezunu olarak görev yapan Devlet memurları, özlük haklarında iyileşme de sağlayacağı düşüncesiyle lisans mezunu olmaya yönelik eğitimlere devam edebilmektedirler. - 05.03.2017


Ancak, önlisans mezunu VHKİ’nin lisans mezunu olmasının; lisans mezuniyetine istinaden başka hizmet sınıflarına ait kadrolara atanma veya görevde yükselme/unvan değişikliği yapma, torba kadrodan yararlanmada hizmet süresi avantajı gibi haller dışında, özlük haklarında değişikliğe neden olmadığı görülmektedir.

Aşağıdaki tabloda, ön lisans mezunu olarak VHKİ unvanlı kadroda görev yapan Devlet memurunun, lisans mezunu (memuriyete giriş seviyesine 1 derece ilave edilmesini gerektiren teknik veya sağlık bilimleri lisans mezuniyetleri hariç) olması durumunda, özlük haklarının nasıl değişeceği bilgisine yer verilmiştir.

UNSURLAR

DEĞİŞİM

Derece/Kademe

Değişmez (önlisans eğitimi sonrası hizmet süresi iki yıldan az ise değişebilir)

Ek gösterge

Değişmez

Kadro derecesi

Değişmez

Tazminat

Değişmez

Yan ödeme

Değişmez

Ek ödeme (sabit döner sermaye)

Değişmez

Öte yandan, lisans mezunu olunması, VHKİ kadrosundan başka kadrolara veya başka kurumlara geçişte, aranan önemli bir şart olabilmektedir.

Ayrıca, 3 ve 4 üncü derecelerdeki VHKİ kadrolarına, derece yükselmesindeki süre şartı aranmaksızın atama yapılmasında, önlisans mezunlarında en az 10 yıl hizmet süresi şartı aranırken, lisans mezunlarında en az 8 yıl hizmet süresi şartı aranmaktadır.

VHKİ unvanlı bir kadroda önlisans mezunu olarak görev yapan Devlet memurunun mezun olduğu lisan bölümünün, memuriyete giriş seviyesine 1 derece ilave edilmek suretiyle memuriyete başlatılmayı gerektiren bölümlerden (mühendis, eczacı, hemşire, veteriner vb) olması durumunda, kazanılmış hak aylık seviyesi ve buna bağlı olarak da kadro derecesi yükselebilecektir.

 

Kaynak: memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA